загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Мінсоцполітики розповіли, де братимуть гроші на підвищення пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на підвищення пенсій, уряд працює над скороченням дефіциту Пенсійного фонду.

Після проведення пенсійної реформи восени минулого року, в результаті зростання пенсій значно збільшилося навантаження на Пенсійний фонд. Крім того, вже найближчим часом Кабінет міністрів підвищить пенсії українським воєнним. Однак уряд знає, де взяти гроші на підвищення пенсій і не збільшуватиме дефіцит ПФ. Про це в інтерв’ю виданню “Цензор.Нет” заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він зазначив, що дефіцит Пенсійного фонду знижується, а надходження в його бюджет зростають за рахунок інших джерел.

“Коли в квітні 2016 року був сформований нинішній уряд, дефіцит Пенсійного фонду становив 145 млрд грн. Цього року дефіцит, передбачений Державним бюджетом, становить 139 млрд. Тобто, дефіцит ПФ скорочується, при цьому розмір пенсійних виплат зростає”, – заявив Рева.

За його словами, основним джерелом для підвищення пенсій є зростання від надходжень за рахунок сплати єдиного соціального внеску.

“Хоча сьогодні держава фінансує дефіцит з бюджету, пенсійна реформа якраз спрямована на те, щоб ми в перспективі вийшли на бездефіцитну пенсійну систему”, – підкреслив міністр.

Рева відзначив, що після неодноразового підвищення мінімальної зарплати починали рости зарплати в бюджетній сфері. Це призвело до зростання заробітних плат по країні в цілому. За даними міністра, в минулому році фонд оплати праці в Україні зріс на 37%.

“Планувалося, що на 2017-й власні доходи Пенсійного фонду будуть 142 млрд, а дотація – 141 млрд. За фактом отримали 159 млрд надходжень до Пенсійного фонду. Таке зростання – це відображення тих рішень, які ми прийняли. Саме цей ресурс дав нам можливість підвищити пенсії людям “, – підсумував Рева.

 

Джерело:
До списку новин