загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МВФ до 2021 року не порушуватиме перед Україною питання про дефіцит Пенсійного фонду, - Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За домовленостями з Міжнародним валютним фондом, до 2021 року він не вимагатиме від України зменшувати дефіцит Пенсійного фонду або державного бюджету.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

"МВФ займає принципову позицію. За їхніми правилами, якщо в нас з'являються додаткові гроші, ми повинні зменшувати дефіцит - або державного бюджету, або Пенсійного фонду. Але ми їм пояснили, що в нас настільки мізерні пенсії, що якщо ми отримуємо додаткові гроші і замість того, щоб віддати їх людям, покриватимемо дефіцит, то нас ніхто не зрозуміє. І МВФ погодився, що до 2021 року не порушуватиме перед Україною питання про дефіцит Пенсійного фонду. Вони контролюють загальний дефіцит. Тобто, якщо ми фіксуємо дефіцит Пенсійного фонду 141 млрд, який був у 2017 році, то всі додаткові надходження від ЄСВ ми можемо направляти на підвищення пенсійних виплат", - зазначив він.

Крім того, міністр розповів про те, як вдалося переконати МВФ у тому, що в Україні не можна підвищувати пенсійний вік:

"Ми з ними детально все обговорили. Фахівці МВФ приїжджають і кажуть: у вас є проблема з дефіцитом пенсійного фонду. І дають рецепт, який, як вони кажуть, працює скрізь: збільшення пенсійного віку. Ми не згодні. Ми запропонували розібратися без популізму. Потрібно зрозуміти причину дефіциту. Наведу приклад Німеччини. Чому в них не вистачає коштів на виплати пенсій? Там хороша медицина, люди живуть довго, тому період, коли людина отримує пенсії, щороку збільшується, а приріст молодого населення відбувається тільки за рахунок мігрантів. Щоб не збільшувати дефіцит Пенсійного фонду, потрібно або підвищувати податок, або скорочувати термін, протягом якого виплачуються пенсії. І вони обирають друге, підвищуючи пенсійний вік. І це пропонують зробити і нам.

Але в Україні ситуація інша, тривалість життя значно нижча. Зате в нас є 26 млн працездатного населення, а Єдиний соціальний внесок платять лише 12 млн. При цьому в нас 11,7 млн ​ пенсіонерів. Це означає, що в нас, на відміну від Німеччини, є можливість збільшити кількість платників ЄСВ. Ми запропонували замість підвищення пенсійного віку збільшити вимогу до страхового стажу".

 

Джерело:
До списку новин