загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Доведено: люди, котрі споживають цю страву, швидше одужують після застуди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ніколи не задумувалися, чому під час важкої хвороби чи навіть після операції лікарі рекомендують хворим пити курячий бульйон?! Бо він дуже корисний і добре відновлює сили.

- Згідно з останнім дослідженням групи вчених із США, в курячому супі міститься особлива речовина - карнозін, яка має потужний імуностимулюючий ефект, - розповідає лікар-дієтолог Людмила Денисенко. - Але варто сказати, що вперше про цілющі властивості бульйону заговорив понад десять років тому лікар Стефан Реннард із Медцентру університету Небраски.

Тоді вчені під його керівнитцвом провели цікавий експеримент. Одним пацієнтам, котрі хворіли, давали пити холодну воду, другим - гарячу, третім - курячий бульйон.

- І що з'ясували?

- Вчений експериментально довів, що люди, котрі вживають курячий бульйон, швидше одужують. Та й хворіють у середньому в півтори-два рази менше. Чим це можна пояснити? Будь-яка гаряча рідина покращує рух слизі в дихальних шляхах і сприяє полегшенню симптомів застуди та грипу, однак сама собою не призводить до  швидшого одужання. Гарячий бульйон має такі ж функції, однак при цьому він посилює захисну функцію дихальних шляхів, що дозволяє не просто полегшити, а знищити такі симптоми грипу й застуди, як кашель, нежить й біль у горлі.

Суміш овочів і птиці в бульйоні допомагає швидше впоратися із запаленням. Адже відомо, що всі поживні речовини покращують роботу імунітету. Наприклад, органосульфіди (речовини, які містяться в часнику та цибулі) разом з вітаміном D стимулюють виробництво імунних клітин-макрофагів. У той час, як вітамін С впливає на рівень нейтрофілів й інтерферону.

- Чим ще корисний курячий бульйон?

- У ньому багато корисних вітамінів й мікроелементів. Наприклад, вітамин А і каротиноїди (їх можна знайти в моркві) сприяють виробництву антитіл. Вітамін і цинк впливають на концентрацію лімфоцитів. Разом із бульйоном всі ці поживні речовини легше засвоюються. А курячий жир підвищує всмоктуваність вітамінів D, A, K, E. Ще одна перевага цієї страви - до неї майже немає протипоказань, тобто її можна споживати всім.

- Чи є поради, як правильно зварити курячий бульйон, щоб у ньому
збереглося якнайбільше вітамінів?

- Справді, здавалося, що може бути простіше - поклади курку в каструлю й вари. Існує чимало порад: покласти м'ясо в холодну воду, в окріп, знімати піну, зливати перший бульйон. Дам одну пораду. Поставте одночасно каструлю з водою і чайник. Коли вода в кастрюлі закипить, трохи підсоліть її, а підготовлену тушку курки
добре облийте окропом із чайника зі всіх сторін. Потім опустіть курку в кастрюлю з окропом й далі варіть. Ніякої піни, зливати нічого не треба. Курячий бульйон буде абсолютно прозорим й багатим на білки. Додайте до нього невелику неочищену, але добре помиту, цибулю - її луска надасть бульйону насичений золотистий колір. Ну й про моркву не забудьте.

 

Джерело:
До списку новин