загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Золоті правила харчування від Індри Деві, що дожила до 103 років!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вона знала 12 мов і вважала своєю батьківщиною три країни — Росію, де народилася, Індію, де народилася заново і де розкрилася її душа, і Аргентину — «полюбовную» країну матаджі Індра Деві.

Євгенія Петерсон, відома всьому світу як Індра Деві, кілька разів кардинально змінювала своє життя, передає Ukr.Media. Вона об'їздила півсвіту, і серед її знайомих були і голлівудські зірки, і індійські філософи, і радянські партійні діячі.

Вона знала 12 мов і вважала своєю батьківщиною три країни — Росію, де народилася, Індію, де народилася заново і де розкрилася її душа, і Аргентину — «полюбовную» країну матаджі Індра Деві.

Євгенія Василівна Лабунська-Петерсон народилася в 1899 році в Ризі в сім'ї обрусілого шведа і відомої в Росії актриси оперети. Серед її учнів були Мерилін Монро, Грета Гарбо, Рита Хейворт, Глорія Свенсон і інші голлівудські актори 1940-х. Книги Індри Деві стали бестселерами в США.

У 1990 році Індра Деві ще раз приїжджала в СРСР, а в 1992 і 1994 роках — в Росію. Дожила Індра Деві до 103 років.

У своїй книзі Індра Деві описує принципи харчування, які дотримувалася сама, і рекомендувала своїм учням.

Про голод серед достатку

«Ми всі знаємо, що поряд з повітрям і водою їжа необхідна для підтримки тіла здоровим, молодим і сильним. Хіба це не парадоксально, що Америка, найбагатша країна світу, страждає від неправильного харчування, голодуючи посеред достатку?!

Провідні вчені і дієтологи вважають, що основними причинами цього є переїдання. В наш організм потрапляє тільки та їжа, яка може бути розкладена на складові частини і засвоєна. Якщо їжа не задовольняє цим умовам, вона перетворюється на отруту.

Їжа, яку споживає наше населення, занадто млява, ненатуральна. В результаті загальна картина стану нашого здоров'я виглядає все сумніше і сумніше».

Про нашому бездіяльності та незнанні

«Ми часто чуємо, що хтось з наших друзів раптом захворів діабетом, астмою, тромбофлебітом або у кого-то виявили рак, поліомієліт, артрит і т. п. Ми часто можемо прочитати в газетах, що хто-то в розквіті сил потрапив в клініку для душевнохворих або раптово помер від інфаркту.

Причому вони вважалися цілком здоровими людьми. Ми рідко замислюємося про те, що відбувається з нами — не випадковість, а природний і неминучий результат отруєння отрутами, аккумулирующимися в організмі в результаті неправильного харчування і способу життя.

Подібні газетні новини зазвичай лякають нас. Але які дії ми робимо?» «Наслідки неправильного харчування не відразу відчуваються як хвороба. Ймовірно, тому ми рідко пов'язуємо наше прогресуюче захворювання з споживаної їжею.

Багато досвідчених, освічених людей розуміють, що застуда, жар, астма, артрит, поліомієліт, серцеві захворювання і психічні розлади можуть бути викликані отруєнням токсинами? Дуже мало.

Ще менше тих, хто обмежив би себе в їжі або скористався очисною дієтою, постом або системою глибокого дихання для оздоровлення власного організму».

Про диваків

«Будь ласка, не перетворюйтеся на такого дивака, який говорить тільки про їжу, про своє травлення, виведенні з організму шлаків і т. п.»

Про своє харчування

«У нашому будинку на полиці комори ви ніколи не побачите нічого консервованого, запакованого, вибіленого, рафінованого або як-небудь інакше обробленого.

Борошно з цільного зерна заміняє білу муку;

коричневий (необроблений) рис — білий шліфований рис;

мед замінює білий цукор і на столі, і на кухні, навіть нерафінований цукор ми намагаємося не вживати.

Какао і шоколад теж відсутні.

Особисто я байдужа до десертів.

Зазвичай я п'ю кавові напої (цикорій) з сирим козячим молоком або молоком із соєвих бобів, із різних зборів трав'яний чай, пахту, свіжі овочеві і фруктові соки, багато свіжої води з лимоном або без нього.

Лимон ми також використовуємо замість оцту. Ми їмо всі види сезонних овочів у поєднанні зі свіжими і сухими травами, цибулю і часник».

«Я сама спостерігала майже неймовірні трансформації і одужання людей, що почали займатися йогою, змінивши при цьому свій раціон харчування. Я теж з їх числа».

30 правил харчування"Кожна людина тільки виграє від більш розумної і збалансованої дієти, адже неправильне харчування повільно, але вірно руйнує здоров'я всіх людей".

Тому, якщо ви хочете повернути або зберегти хороше здоров'я, не нехтуйте такими правилами, яким я слідую в своєму повсякденному житті.

1. Ніколи не пити воду з льодом, особливо за їжею, оскільки це порушує природну циркуляцію шлункових соків і заважає травленню. Звичка пити воду з льодом — це американський національний гріх перед здоровим травленням.

2. Випивати склянку свіжої, чистої води кімнатної температури вранці натщесерце та ввечері перед сном. Можна додати трохи лимона. Гаряча вода або чай із трав з лимоном або медом у спекотний літній день добре освіжає і дає відчуття прохолоди.

3. Випивати від 5 до 8 стаканів води в день.

Поряд з повітрям вода нам життєво необхідна. Вісім десятих нашого фізичного тіла складається з води. В день ми виділяємо близько 2,5 л води. Дефіцит води часто є причиною запорів і закупорки прямої (товстої) кишки, дисфункції печінки і нирок, а також непрохідності кишок.

4. Не пити воду під час їжі, але за півгодини до або через 2-3 години після їжі, щоб не порушувати процесу травлення, розбавляючи шлунковий сік.

5. Пити воду маленькими ковтками, а не залпом.

6. Щоб «оживити» втрачені під час кип'ятіння води елементи, слід перелити воду з однієї ємності в іншу кілька разів. Така вода дає легкий бадьорий і стимулюючий ефект, який відсутній в «неживої» і «мертвої» води.

7. Корисніше їсти фрукти, пити фруктові соки.

8. Готуючи свіжий сік з моркви, редиски, буряків тощо, додайте трохи зеленого бадилля.

9. Алкоголь, чай, кава, какао і шоколад не рекомендується, тому що кофеїн і теобромін є допінгом (стимулятором).

10. Молоко — це їжа, а не рідина. Його слід пити маленькими ковтками, інакше може статися розлад шлунка.

11. Наше тіло живить не та їжа, яку ми споживаємо, а тільки та, яку він може засвоїти.

12. Ретельно вибирайте ту їжу, яка найбільш підходить. Не менш ретельно, ніж ви вибираєте сукню, капелюх або краватку. Спочатку потрібно поекспериментувати: спробувати різну їжу і різні комбінації, щоб вибрати той раціон, який найбільш підходить вашому організму.

13. Уникайте всіх «ослабленого, тьмяного» продуктів: консервів, шліфованого рису, білого борошна, рафінованого цукру. Вживайте нешліфований рис, борошно з цільних зерен, коричневий цукор або мед. Не захоплюйтеся цукерками, тістечками, а також оцтом.

14. Ретельно пережовуйте їжу, особливо багату крохмалем, так, щоб вона досить смачивалась слиною. Інакше, не звернувшись під впливом слини в глюкозу, крохмаль осяде в шлунку і буде розкладатися там кілька годин.

15. Підсмажений (у вигляді тостів) або черствий хліб корисніше свіжого. Але не їжте хліб, запиваючи його рідиною. Нехай зуби попрацюють як слід. Спочатку випийте рідину, а потім їжте хліб. У цьому випадку слина переробить крохмаль в глюкозу.

16. Не їжте більше однієї порції крохмалю за один раз. Наприклад, якщо ви з'їли порцію рису, відмовтеся від хліба, картоплі, макаронів, пудингу і т. п.

17. Якщо вас турбує сильна перистальтика, рекомендується так скласти меню, щоб крохмаль і протеїн не споживалися разом, особливо з сірковмісними продуктами, такими, як горох, капуста, цвітна капуста, яйця, репаи т. п.

18. Не виливайте воду, в якій варилися овочі. Її можна пити або використовувати для приготування супу, підливи. Картопляна вода теж дуже корисна.

19. Не викидайте бадилля моркви, буряка, редиски, пастернака; зв'яжіть їх у пучок і покладіть в суп (бадилля буряка слід спочатку обшпарити окропом). Після того як суп буде готовий, пучок викиньте.

20. Овочі треба варити в невеликій кількості води на повільному вогні, а ще краще зовсім без води, в спеціальних ємностях на пару.

21. Уникайте смаженої і жирної їжі, тому що вона засвоюється ще повільніше, ніж просто жир. Жир покидає шлунок останнім, вуглеводи — першими, за ними — протеїни.

22. Всі тваринні жири, такі, як свиняче сало, маргарин, яйця, масло та молочні продукти, що підвищують рівень холестерину в крові і можуть бути віднесені до непотрібних для нашого організму жирів.

23. Найбільше холестерину в мізках, жовтку яйця і печінки; найменше — в молоці, сирі і рибі.

24. Будь-яка їжа, багата тваринними жирами, небезпечна. Високий відсоток жиру і низький відсоток протеїну перешкоджають дії ферментів.

25. Пам'ятайте, що в питаннях харчування і здоров'я важливе місце посідає не тільки кількість споживаних калорій і жиру, але також і склад цього жиру. Наприклад, до складу бекона (копчена свиняча грудинка) не входить нічого, крім калорій: ні вітаміни, ні мінеральні солі.

26. Розігріваючи їжу, що містить будь-які жири (включаючи рослинні олії), кілька разів, ми робимо її все більш неїстівною з кожним разом. Той же ефект ми отримаємо при повторному використанні жиру, залишеного на сковороді або при смаженні їжі у фритюрі.

27. Найважливіше правило, проте, не має відношення ні до кількості і якості їжі, ні до способу її приготування. Найголовніше — це ваше ставлення до цієї їжі в момент трапези.

28. Процес насичення повинен бути неквапливим, дуже важливо, щоб він приносив задоволення і проходив в дружній компанії і приємній обстановці.

29. Їжа, що поглинається в стані стресу, роздратування або поганого настрою, викликає токсичні зміни в організмі. Тому в такому стані краще взагалі не сідати за стіл, а почекати, поки настрій нормалізується.

30. Постарайтеся уникати неприємних розмов за їжею. Красиво сервірований стіл робить трапезу ще більш приємною, так само, як посмішка, весела розмова, красиву квітку або картина. Благословіть свою їжу, і нехай вона принесе вам радість. Неприємні новини ніколи не слід висловлювати за їжею або безпосередньо перед їжею. Це може завдати шкоди не тільки травленню, але і всьому організму».

В одному з інтерв'ю 93-річна Індра Деві так розповідала про своє харчування:

«Ось уже багато років я вегетаріанка, їм один, іноді два рази в день. Після пробудження випиваю 200 мл води з лимоном, витриманою ніч.

На сніданок — чашка соєвого молока або кави з хлібних злаків.

Трохи мигдалю і родзинок. Грейпфрут або апельсин — з'їдаю з білої подкоркой і частково з зовнішньою шкіркою.

П'ю багато води, їм свіжі фрукти по сезону і п'ю овочеві соки. Перед сном — склянка води.

Іноді обідаю: овочевий суп або зелений салат, або один варений або сирої овоч, або порція будь-якого з наступних страв: коричневий нешліфований рис, соєве кисляк, печена картопля в шкірці з рослинним маслом або соєвим соусом.

Іноді це може бути чашка кави зі злаків з медом, помідорів із сиром або яєчним жовтком, або йогурт з медом і пророщеними пшеничними зернами».

 

Джерело:
До списку новин