загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ця ягода чудово зміцнює імунітет та покращує роботу мозку. Декілька корисних рецептів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Журавлина навіть при термічній обробці не втрачає своїх цілющих властивостей, кажуть фітотерапевти. Вона чудово оберігає наш організм від застуд та вірусів.

- У цій ягідці міститься аскорбінова кислота (вітамін С, який не руйнується при заморожуванні чи замочуванні), а також багато заліза, - каже газеті Експрес травниця Іванна Тесак. - Ягоди журавлини покращують розумову та фізичну працездатність. А також підвищують виділення панкреатичного та шлункового соку, що стимулює процес травлення. Тому журавлиною лікують панкреатит, гастрит, гіпертонію, а ще застосовують при анеміях різного походження. Ну і звісно ж - це чудовий протигарячковий засіб, тому ягоду радять вживати при грипі, ангіні, бронхітах, пневмоніях. Морс із журавлини рекомендований при запальних процесах у сечостатевій системі, нирках.

- Як слід вживати ці ягоди з оздоровчою метою?

- Якщо людина хворіє на бронхіт, ангіну, пневмонію, ревматизм - нехай п'є сік журавлини з медом. Гіпертонікам раджу вживати щодня по 50 міліграмів соку, розведеного водою у співвідношенні 1:1 або з'їдати по 5 - 6 ягід тричі на день. Підліткам 14 - 15 років корисно вживати сік журавлини так: столова ложка соку розведена столовою ложкою води, разом 30 мл, двічі на день, але через добу. Не завадить пити сік із журавлини чи морс з її ягід задля профілактики застудних хвороб.

- Кому не радите захоплюватись журавлиною?

- Не варто вживати ці ягоди тим, хто має понижений тиск та з обережністю ягідки слід давати дітям трирічного віку - не більше як одну - дві на день. А також тим, хто має виразку шлунка або гострі шлунково-кишкові хвороби (такі, як коліти, ентероколіти, геморой, що кровоточить), варто бути обережним із вживанням журавлини.

Ірина ШЕЛУПЕЦЬ

Джерело:
До списку новин