загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева розповів, коли в Україні знову підвищать пенсійний вік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики стверджує, що підвищення пенсійного віку є необхідною, але не єдиною мірою, яка дозволить забезпечити пенсіонерам гідні виплати.

Міністр соціальної політики Андрій Рева вважає, що вимога МВФ щодо підвищення пенсійного віку було цілком виправданим, але уряд поки може не йти на цей крок. Про це він заявив в інтерв’ю виданню “Обозреватель“.

За словами Андрій Реви, в Україні існує проблема з наповненням Пенсійного фонду, оскільки не всі працюючі українці платять єдиний соціальний внесок.

“Проблема виникає тоді, коли ті, хто зобов’язаний утримувати старше покоління, з якихось причин не бажають це робити: або не всі працюють, або ті, хто працюють, отримують зарплати в конвертах”, – зазначив міністр.

Рева нагадав, що уряд у 2106 році пішло на зниження ЄСВ з 38% до 22%, щоб поліпшити ситуацію, але це призвело до того, що дефіцит Пенсійного фонду зріс з 80 млрд до 145 млрд грн.

“МВФ і звернув нашу увагу на проблему дефіциту Пенсійного фонду: давайте вирішувати проблему, тому що ви так господарює, що скоро здачу буде давати нічим. Треба було щось робити, і вони запропонували свою модель – підвищення пенсійного віку”, – говорить міністр соцполітики.

Рева відзначив, що Україна відмовилася від цієї пропозиції, але при цьому збільшила вимоги до страхового стажу з 15 до 30 років. З іншого боку, за рахунокпідвищення зарплат і скорочення тіньового сектора економіки почали зростати податкові надходження. Міністр соціальної політики говорить, що це дозволяє в найближчому майбутньому не думати про підвищення пенсійного віку.

“Коли ми витягнемо людей з” тіні “по максимуму – так, щоб хоча б відсотків 90-95 працювали легально, тоді скажемо:” Стоп! Більше резервів немає “. Ми порахували, що в найближчі десять років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути – будемо дивитися”, – заявив Рева.

 

 
Джерело:
До списку новин