загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінсоцполітики: Україна входить в 30 «найстаріших» країн світу за часткою людей віком понад 60 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство соціальної політики заявляє, що Україна входить в 30 «найстаріших» країн світу за часткою людей віком 60 років і більше.

Як повідомляє прес-служба міністерства, у 2015 році ця частка становила 21,8%, а за національним демографічним прогнозом до 2025 року частка людей віком понад 60 років становитиме 25%.

«Загалом старіння населення є світовим процесом. Частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами в розвинених країнах і багатьох країнах, що розвиваються. Україна є й буде в наступні роки однією з «найстаріших» країн світу», – сказала керівник управління у справах людей похилого віку та надання соцпослуг Оксана Суліма. 

У цілому старіння населення є загальносвітовим процесом. Частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами в розвинених і багатьох країнах, що розвиваються. Україна є і залишиться протягом наступних років однією з найбільш "старих" країн світу», - зазначила Суліма.

Вона підкреслила, що в зв'язку зі старінням населення виникають різні виклики, у тому числі в сфері публічних фінансів, функціонуванні ринку праці, системи охорони здоров'я, розвитку соціальних і освітніх послуг.

Реагуючи на такі виклики, Україна взяла на себе міжнародні зобов'язання щодо впровадження цілей сталого розвитку на період до 2030 року, прийнятих на Саміті ООН у вересні 2015 року.

За даними Держстату, станом на 1 грудня минулого року воно становило 42,4 млн осіб, без урахування жителів окупованого Росією Криму. Проте деякі експерти стверджують, що постійне населення України складає нині 35 мільйонів (без урахування окупованих Криму і частини Донбасу та з урахуванням відтоку трудових мігрантів).

Україна входить до 5 держав світу за скороченням населення відповідно до рейтингу на підставі даних ООН.

 

Джерело:
До списку новин