загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева пояснив, як збільшити доходи Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Детінізація економіки в країні дозволила в 2017 році збільшити надходження до Пенсійного фонду на 40%, зазначив міністр.

Доходи Пенсійного фонду України можна збільшити, якщо продовжувати курс на детінізацію економіки, так як близько 11,5 млн працюючих українців не платять податки. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба міністерства.

"За нашими підрахунками, 12,5 млн українців платять ЄСВ (єдиний соціальний внесок – Ред.), 3,5 млн працюють і не платять. Понад 2,5 млн осіб з них працюють на селі в індивідуальних селянських господарствах – ані копійки не платять . Ще 2 млн громадян – безробітні. Разом це 18 млн осіб. Де ще 8 мільйонів? Це так званий резерв тіньової економіки. Як збільшити кількість платників? Треба цей резерв детінізувати ", – розповів Рева.

За словами міністра, після проведених урядом заходів щодо детінізації економіки в 2017 році доходи в Пенсійний фонд від ЄСВ збільшилися за минулий рік на 40%.

"Ми планували, що у нас надходження зростуть на 30 млрд грн, а вони зросли майже на 47 млрд грн. За ці кошти ми провели підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року. Ми не надрукували ці гроші, не позичили їх у МВФ, не збільшили дотації з бюджету – ми вивели їх з тіні ", – заявив Рева.

Як відомо, основним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду України є єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Доходи від нього заплановані в обсязі 208,3 млрд гривень. Доходи Пенсійного фонду розраховані на основі прогнозу фонду оплати праці в обсязі 988,9 млрд гривень.

Витрати Пенсійного фонду передбачають фінансування осучаснених у 2017 році пенсій, а також виплату пенсій і надбавок, перелічених в прив'язці до підвищеного розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Останній прописаний у держбюджеті і становить з 1 січня 2018 року – 1373 грн, з 1 липня – 1435 грн, з 1 грудня – 1 497 грн.

Також витрати Пенсійного фонду передбачають скасування особливого порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам. Витрати державного бюджету на Пенсійний фонд у цьому році передбачені в розмірі 139,3 млрд грн.

Як раніше повідомляв прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, дефіцит Пенсійного фонду України складає 140 млрд грн. Прем'єр зазначив, що в цілому люди платять в Пенсійний фонд менше, ніж отримують з нього. Він підрахував, що з 26 млн населення віком від 18 до 60 років сплачують внески 12 млн українських громадян – і 12 млн українських пенсіонерів отримують пенсії.

 

Джерело:
До списку новин