загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Викидати тварин на вулиці хочуть заборонити на законодавчому рівні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У законодавстві України статус тварини формулюється, як "річ з деякими особливими правами".

Влітку 2017 р зоозахисники, екологічні організації та нардепи розробили законопроект №6598, який покликаний внести зміни в існуючу систему із захисту тварин. Нещодавно документ був схвалений Комітетом з екології і відправлений до Верховної Ради на перше читання.

У новому законопроекті вноситься 59 доповнень до вісім законів. Там з'явилася заборона бити, вбивати, отруювати або калічити бездомних тварин, а також викидати вихованців на вулицю.

На жаль, в сучасних реаліях люди повсюдно викидають тварин на вулиці, абсолютно не піклуючись про те, як складеться їхня доля далі.

"Викидають новонароджений приплід прямо в контейнери. Скільки разів наші зоозахисники знаходили пакети з новонародженими цуценятами і кошенятами в контейнерах. Це – норма українського суспільства. При цьому, відсутня будь-яка відповідальність за те, що ви залишили тварину", – пояснює Ася Серпінська, президент Асоціації зоозахисних організацій України.

Нагадаємо, що зараз, в Цивільному кодексі України статус тварини формулюється, як "річ з деякими особливими правами". Зоозахисники намір боротися за зміну статусу тварин в нашому законодавстві: з речі на істоту, яка може відчувати.

До слова, в законопроекті також виключена евтаназія, як метод регулювання чисельності тварин, і заборонений санітарний відстріл собак і котів. Альтернативними методом повинна стати біо-стерилізація.

Відповідальність за всі ці антигуманні дії повинна серйозно посилитися. Так, якщо раніше, шкуродери могли отримати від одного до шести місяців в'язниці, або ж умовне ув'язнення до трьох років, тепер пропонується чітко прописати від двох до трьох років в'язниці.

Гостро стоїть питання про жебракування з тваринами, і про комерційних фотографів, які пропонують сфотографуватися з крокодилами, голубами, мавпами і т.д.

"Наприклад, в Києві, навпроти мерії, прямо біля пасажу кілька років стоять хлопці з мавпами. Зараз холодно, мавпи закутані в кожухи. Мавпа – це тварина Азії, теплої Африки, а -10 морозу, навіть якщо вона закутана, це означає, що через кілька днів буде пневмонія. Цих мавп вони отримують за допомогою контрабанди, і вони не живуть більше декількох днів взимку", – говорить Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру.

Анастасія Іщенко

 

Джерело:
До списку новин