загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У 2018 році буде п'ять затемнень - два повні місячні та три часткові сонячні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоправда, українці зможуть спостерігати лише одне з п'яти - місячне. І чекати цієї події доведеться сім місяців - до кінця липня.

- Перше затемнення у році випало на 31 січня, - розповідає газеті Експрес Іван Крячко, завiдувач лабораторiї методологiчного та iнформацiйного забезпечення освiти i науки астрономiчної ГАО НАН України. - Це було повне місячне затемнення. Спостерігали за ним в Азії, Австралії, Тихому океані. А в нас тоді був день. А от наступне повне місячне затемнення, яке відбудеться 27 липня, українці побачать. Його буде видно також у Південній Америці, Африці, Австралії.

- Чим особливе це затемнення?

- Місяць зайде у півтінь о 19.14 за київським часом. А вийде із півтіні вже наступного дня - 28 липня о 2.28. Тривалість перебування Місяця саме у тіні коротша і становитиме 1 годину 42 хвилини та 57 секунд. Загалом тривалість цього затемнення буде максимальною у столітті.

- Коли і де саме спостерігатимуться сонячні затемнення?

- 15 лютого часткое сонячне затемнення буде видно в в Антарктиді, у південній частині Південної Америки. Ще одне відбудеться 13 липня, і його знову спостерігатимуть лише у Південній півкулі - південній частині Австралії, Антарктиді. Останнє у році затемнення - часткове сонячне - спостерігатиметься 11 серпня у Північній півкулі. Побачать це явище на півночі Європи та Азії.



Джерело:
До списку новин