загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для гарячого мексиканського вікенду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Настали вихідні, і ви знову ламаєте голову над тим, що приготувати? Запрошуємо у гарячу Мексику та пропонуємо рецепти 3-х страв, за які ваша сім’я вам стовідсотково подякує.

Перші страви мексиканської кухні були надзвичайно простими. У їх склад входили квасоля і кукурудза, помідори, перець чилі та інші прянощі.

І лише значно пізніше іспанці привезли в цю країну нові продукти, такі як пшениця, рис, м'ясо, зелень, вино і навіть сир.

З кінця 16 століття мексиканська кухня була відома вже всьому світу своїми смачними стравами та традиційними рецептами приготування. Сьогодні, деякі з них зможете спробувати відтворити і ви.

Закуска: мексиканський салат з квасолею

Інгредієнти:

1 куряче філе;

1 стакан консервованої червоної квасолі;

1 стакан консервованої кукурудзи;

1 червоний болгарський перець;

1 солодка ріпчаста цибулина;

1-2 ст. л. приправа для страв мексиканської кухні;

Сіль за смаком.

Для заправки:

2 ст. л. майонез;

2 ст. л. кетчуп;

1 щіпка чорного меленого перцю;

Перець чилі за бажанням і за смаком.

Як приготувати:

Куряче філе наріжте маленькими кубиками та щедро посипте спеціями. Підсмажте м'ясо на сковорідці періодично помішуючи. Очистіть цибулю та перець. Поріжте перець кубиками, а цибулю півкільцями. Філе покладіть на серветку, щоб вона увібрала зайву олію. В одній великій мисці змішати кукурудзу, квасолю, перець, цибулю та курку.

Для заправки змішайте кетчуп та майонез. За бажанням додайте сіль, перець та чилі. Додайте соус та вимішайте салат. Заховайте в холодильник на 10-15 хвилин, після чого подавайте з чіпсами чи грінками.

Основна страва: бурріто

6 штук тортильї (можна замінити на лаваш);

600 г. куряче філе;

200 г. рис;

4 помідори;

2 ріпчасті цибулини;

3 солодких перців;

100 г. зелені;

150 г. сир;

100 г. кетчуп.

Як приготувати:

Курку дрібно порізати і, помішуючи, смажити 10 хвилин на рослинній олії, посолити і поперчити. Додати нарізані помідори, цибулю, солодкий перець, полити кетчупом і тушкувати на повільному вогні ще 5 хвилин.

Отриману суміш змішати з відвареним рисом і тертим сиром. Додати дрібно нарізану зелень.

Зачекайте доки начинка охолоне та розкладіть її на коржі. Загорніть їх і прогрійте в мікрохвильовій печі або духовці доки не розплавиться сир.

Десерт: шоколадний пудинг

½ склянки коричневого цукру;

¼ склянки какао-порошку;

2,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна замінити картопляним);

½ ч. л. меленої кориці;

2 склянки мигдалевого молока;

1,5 ст. л. вершкового масла;

½ ч. л. ванільного екстракту;

Збиті вершки за смаком;

Пластівці мигдалю чи ягоди за смаком.

Як приготувати:

Мигдальне молоко можна приготувати вдома. Для цього вам знадобиться 3 склянки відфільтрованої холодної води та 1 стакан сирого (не смаженого) мигдалю. Залийте горіхи водою та залиште на ніч набухнути. Тоді злийте воду та залийте кип’ятком на 15 хвилин. Якщо хочете аби молоко було з терпким смаком, можете не знімати шкірку. Потім покладіть очищений мигдаль у блендер та залийте водою. Коли горішки розіб’ються на кашу, вода стане схожою на молоко. Процідіть рідину 4-6 разів.

Для приготування пудингу змішайте коричневий цукор, какао, крохмаль і дрібку солі в невеликій каструлі, потім введіть мигдальне молоко. Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, і варіть, збиваючи, 1 хвилину.

Зніміть з вогню і додайте дрібно нарізане вершкове масло і ваніль. Розмішайте. Вилийте в мисочки і охолоджуйте приблизно 1,5 години. Прикрасите збитими вершками, мигдальними пластівцями чи ягодами.

Джерело:
До списку новин