загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ці вітаміни поєднувати між собою не можна: медики пояснили чому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Деякі вітаміни погано поєднуються один з одним.

Важко знайти людину, яка б не чула про корисні властивості вітамінів і мікроелементів і не знала би про те, що їх обов'язково треба отримувати з їжею або приймати у вигляді пігулок. При цьому багато хто думає, що чим більше цих речовин потрапить в наш організм одночасно, тим більше користі це принесе організму. Але це не так. Не всі вітаміни і мікроелементи поєднуються один з одним. Присутність одних може уповільнити і навіть блокувати засвоєння і участь в обмінних процесах інших.

Тому при “постачанні” вітамінів і мікроелементів в наш організм важливо знати певні правила засвоєння цих необхідних речовин.

Вітамін С

Занадто велика кількість цього вітаміну може викликати в організмі нестачу міді. Крім того вітамін С уповільнює всмоктування іншого важливого вітаміну В12.

Як антиоксидант вітамін С найкраще проявляє себе, коли потрапляє в організм разом з вітаміном Е, флавоноїдами і каротиноїдами. Дія вітаміну С посилюється при наявності вітаміну Р.

Вітамін В12

Вітамін В12 стає менш активним у продуктах з високим вмістом вітаміну С. Вчені стверджують, що вітамін С блокує всмоктування В12, а значить, потрібно намагатися уникати одночасного надходження в організм цих двох речовин. Крім того вітамін В12 може посилити алергічні реакції, викликані вітаміном В1.

Вітамін В1 (тіамін)

Цей вітамін небажано поєднувати з іонами кальцію і магнію, тому що ці мінерали зменшують його розчинність в воді.

Вітамін В2 (рибофлавін)

Рибофлавін позитивно взаємодіє з вітаміном В6. У присутності іонів міді, цинку і заліза всмоктування В2 сповільнюється.

Вітамін В6 (піридоксин)

Збільшує засвоєння магнію організмом, “дружить” з вітаміном В2. А ось вітамін В12 сприяє руйнуванню В6 так як містить кобальт.

Вітамін В9 (фолієва кислота)

Всмоктування цього вітаміну (фолієвої кислоти) може порушити засвоєння цинку. І навпаки, цинк порушує всмоктування фолієвої кислоти. А вітамін С сприяє збереженню В9 в тканинах.

Вітамін А і бета-каротин

Вітамін А може накопичуватися в печінці людини. Всмоктуванню бета-каротину сприяють невеликі кількості вітаміну Е. А ось великі концентрації вітаміну Е, за твердженням вчених, уповільнюють засвоєння як вітаміну А, так і його попередника бета-каротину. Кращому засвоєнню вітаміну А також сприяє цинк. Сам же цей вітамін збільшує засвоєння заліза.

Вітамін D

Високі концентрації вітаміну Е уповільнюють засвоєння вітаміну D. А сам вітамін D позитивно впливає на обмін кальцію і фосфору в організмі.

Вітамін Е

Всмоктування вітаміну Е зростає при зменшенні концентрації вітаміну D, іонів цинку, магнію, міді і селену. Крім того антиоксидантний ефект цього вітаміну проявляється сильніше в присутності селену.

Вітамін К

Надлишок вітамінів А і Е блокує всмоктування вітаміну К, тому бажано споживати ці вітаміни окремо один від одного.

Нагадаємо, із настанням холодної пори року багато людей відчувають брак енергії, сонливість, можливе посилення проблем з пам’яттю. Це означає, що організм потрібно активно насичувати вітамінами. У зв’язку з цим слід приділити особливу увагу щоденному раціону, оскільки через його недостатню якість люди недоотримують необхідні речовини.

 

Джерело:
До списку новин