загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5 популярних страв, які вигадали бідняки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дивно, але багато страв із дорогих ресторанів, вартість яких нам не по кишені, раніше були їжею… бідняків, а не делікатесами!

 

Фондю

У XIV – XV століттях швейцарські пастухи, йдучи зі стадом у гори, брали з собою скромний набір продуктів на день: хліб, сир і вино.

Хліб і сир швидко черствіли, і, щоб зробити трапезу приємнішою, бідняки розтоплювали сир в глиняних горщиках, які носили з собою, додавали вино і вмочати шматочки хліба.

Страва згодом посмакувало і багатіям, але вони використовували для приготування продукти кращої якості. З часом з'явилися інші різновиди фондю: м'ясне, шоколадне, карамельне та інші.

Паелья

Є дві популярні версії появи цієї страви. Згідно з першою, її вигадали слуги мавританських королів: вони забирали з панського столу недоїдки і готували їх із рисом. Тому в рецептах паельї зустрічаються одночасно м'ясо і морепродукти. Зараз, до речі, паелью готують й з овочами.

Друга легенда романтичніша: закоханий юнак довго чекав в хатині дівчину, яка спізнювалася на побачення. Щоб розвіяти нудьгу і здивувати красуню, він дістав з комори різні продукти і приготував на сковороді страву «para ella», що перекладається як «для неї».

Піца

Піца – чи не найпопулярніша в світі страва. Проте багато віків тому нею насолоджувались лише бідняки. Селяни змішували залишки різних сортів борошна та розкачували тісто. Його покривали соусом з перестиглих томатів, додавали зіпсовані продукти з комори та притрушували запліснявілим і черствим сиром. Не дивно, що багатії ігнорували піцу.

Все змінилося, коли італійський правитель Умберто I і його дружина Маргарита одного разу спробували продукт. Талановитий піцайоло використовував для начинки продукти, котрі нагадують за кольором національний триколор, – томати, білий сир і базилік. Така піца припала до вподоби можновладцям і отримала свою назву на честь дружини короля – Маргарита.

Цибульний суп

Цю страву їли ще римські легіонери. Для приготування юшки використовувався лише цибулю. Страву вважали ідеальною для солдата: дешево, швидко, ситно. За іншою версією, цей суп вигадав Людовик XV. Опинившись на полюванні без вечері, він чи то сам, чи то з допомогою кухаря, він обсмажив цибулю, залив її шампанським і з'їв. Французи жартують, що це, мабуть, найкраще, що зробив Людовик XV.

Гаспачо

Це сьогодні гаспачо – освіжальна іспанська страва. А колись погоничі мулів на привалі готували собі їжу так: горщик зсередини змащували олією і часником, а потім шарами викладали туди перець і огірки, присипаючи хлібними крихтами. Все це заливали оливковою олією, закривали вологою тканиною і залишали на сонці. Страва вважалася готовою, коли матерія висихала. Все змінилося, коли в Європі почали вирощувати томати: страва стала схожою на суп, а гаспачо перестало вважатися їжею простих трудяг.

Джерело:
До списку новин