загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У чому замочувати цибулю-сівок перед висаджуванням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вирощування цибулі з сівка зазвичай відбувається в два етапи: в перший рік здійснюється посадка для отримання сівка, а в другій — з сівка виростає повноцінний урожай. 

Навіщо замочувати цибулю напередодні посадки?

Деякі дачники висаджують сухий сівок, інші вважають за краще замочувати його перед посадкою. Однозначно можна сказати, що замочування помітно збільшує схожість.

Якщо перед посадкою цибулю замочити, можна в рази збільшити врожайність. Крім цього, певні розчини для замочування можуть наділити рослину міцним імунітетом. 

Розчини для замочування цибулі-сівка

Давайте розберемося, в яких рідинах замочують цибулю перед тим як опустити її в землю.

Вода. Короткочасне замочування (5-10 хв.) У воді, підігрітої до 40 °С надасть знезаражуючого ефекту.

Марганцівка. 15-хвилинне занурення в слабкий розчин марганцівки дасть той самий ефект.

Епін-Екстра. Вплив проводять згідно з інструкцією. Цей біостимулюючий препарат допомагає підвищити імунітет рослини, підвищити врожайність і прискорити дозрівання коренеплодів.

Комплексне мінеральне добриво. Для прискорення подальшого розвитку цибулі можна розвести у відрі чистої води столову ложку такого засобу. Замочувати необхідно на цілий день.

Сіль. Знезаразити посадковий матеріал дозволяє крутий сольовий розчин, приготований з кілограма солі на пів відра води. Досить 2-годинного замочування. Така цибуля не буде боятися ані грибків, ані мушки.

Мідний купорос. Вимочування посадкового матеріалу в слабкому розчині мідного купоросу (1 ч. л. / відро) захистить його від грибкових хвороб і шкідливих комах.

Селітра. У відро гарячої води потрібно додати дрібку селітри та відмочувати сівок в розчині на 15 хвилин. Така процедура знезаражує і прискорює розвиток коренів.

Попіл. Розвівши півкілограма попелу у відрі води і опустивши туди посадковий матеріал, поміщений в сітку, на пару годин, ви захистите урожай від загнивання.

 

Джерело:
До списку новин