загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 нових психічних хвороб атакують людину через інтернет і гаджети

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хоча від різних хвороб людство потерпало протягом всього свого існування, останнім часом з’явилися такі, які ще років зо 20 тому було неможливо і уявити.

Сьогодні найпоширенішими проблемами, які вже не заперечує офіційна медицина, є синдром фантомного дзвінка, номофобія, кіберхвороба, Facebook-депресія, інтернет-залежність, залежність від онлайн-ігор, кіберхондрія та “ефект Google”.

Нові способи комунікації дозволяють людям ефективніше працювати, краще навчатися, отримувати доступ до нових відомостей та розваг, які раніше не були доступними для них. Однак, у цього явища є і зворотній бік. Інтернет і мобільні пристрої, які практично ніколи не залишають свого власника, породили нові психологічні захворювання, які офіційна медицина донедавна не хотіла визнати. Огляд найпоширеніших проблем, які вже немає сенсу заперечувати.

Синдром фантомного дзвінка

Суть хвороби в тому, що у людини з’являються слухові та моторні галюцинації, їй здається, що телефон у кишені дзвонить або вібрує, хоча нічого не справді не відбувається. Формування розладу пов’язане з використанням мобільного телефону. Адже будь-яке поколювання або легкий свербіж ми починаємо пов’язувати з дзвінком. Виявляється це захворювання на тлі стресу. Воно є досить поширеним.

Номофобія

Термін – це скорочення від виразу – no mobile фобія. Іншими словами – страх залишитися без мобільного телефону. У світі залишається все менше людей, які не будуть страждати від цього розладу. У декого через відсутність доступу до мобільного телефону, наприклад, через розряджений акумулятор, з’являється легке занепокоєння, а хтось впадає в справжню паніку.

Кіберхвороба

Суть її полягає в тому, що у людини з’являється запаморочення, дезорієнтація та нудота при взаємодії з певними електронними пристроями. Терміни придумали ще в 1990-х, коли з’явилися перші пристрої віртуальної реальності. Після оновлення iOS до нової версії деякі власники iPhone стали також скаржитися на нудоту. Інша назви цієї хвороби – “цифрова морська хвороба”.

Facebook-депресія

Суть її в тому, що люди впадають у депресію від контактів у соціальній мережі або, навпаки, від їх відсутності. Доведено: чим більше часу молодь проводить у Facebook, тим гірший настрій має і ставлення до свого життя. Річ у тому, що люди, як правило, викладають тільки ті фотографії та новини про себе, які виставляють їх у вигідному у світлі. Як наслідок, виникає враження, що у друзів та знайомих життя краще, яскравіше і насиченіше, ніж у тебе, фото симпатичніше, фігура краща, годинник дорожчий.

Інтернет-залежність

Це хворобливе і постійне бажання отримати доступ до мережі, яка негативно впливає на інші сфери життя, часто повністю витісняючи їх. Наприклад, особисте життя чи роботу. В наукових колах сперечаються, чи можна віднести інтернет-залежність до наркоманії чи це тільки психічний розлад.

Залежність від онлайн-ігор

Це найбільшвідоме та руйнівне захворювання. Нерідкими є випадки, коли гра буквально затягувала людину у віртуальний світі, в результаті вона втрачає роботу, сім’ю, а часом і життя. Цей розлад волі викликає важку депресію і може привести до фізичного виснаження і навіть самогубства.

Кіберхондрія

Людина з цим розладом вважає, що у неї є хвороби і, як правило, не одна, про яку вона читала в інтернеті. В результаті здорова людина, у якої просто боліла голова, може переконати себе у наявності у неї серйозних проблем. А така самовпевненість може негативно позначитися на здоров’ї і дійсно стати причиною вже реальної, а не уявної хвороби.

“Ефект Google”

Людина з такою хворобою впевнена, що знання їй не потрібні, тому що вся інформація розміщена всього за кілька кліків. При цьому навіть, якщо хтось думає інакше, це не дає йому імунітету від “ефекту Google”. Мозок просто відмовляється запам’ятовувати інформацію незалежно від нашої волі, знаючи, що набагато простіше буде знайти дані, ніж їх зберігати.

 

Джерело:
До списку новин