загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікуйтесь смачно: 10 рецептів коктейлів, що вилікують від застуди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато популярних гарячих коктейлів славляться не тільки своїм насиченим смаком, а й лікувальними властивостями. На основі чаю, лимону, імбиру, алкоголю, та різноманітних спецій готуються напої, які всім припадуть до душі і зроблять лікування більш приємним та смачним. Ми зібрали для вас добірку таких гарячих напоїв:

1. Глінтвейн лікувальний

Глінтвейн – займає першість серед гарячих алкогольних напоїв вже не один десяток років. Не внести його у цей список, або ж поставити не на перше місце — було б просто неправильно! Варіантів приготування глінтвейну існує безліч, але саме цей простий і лікувальний рецепт допоможе організму зігрітись та позбавитись від хвороби на самому її початку:

На пів стакану вина візьміть пів стакану міцного чорного чаю. Додайте пару зірочок гвоздики, паличку або дрібку кориці, 2ч.л. меду і 1ч.л. лимонного соку. Розігрійте всю цю суміш у каструлі не доводячи до кипіння та вживайте в гарячому вигляді.

2. Грог

Англійський напій, котрий також займає передові позиції серед популярних гарячих алкогольних коктейлів. І його теж часто вживають у лікувальних цілях.

Його готують по різному, як на воді так і на основі чаю. Ми пропонуємо другий варіант. Склянку чаю налийте у каструлю, додайте різноманітні прянощі: гвоздику, корицю, ваніль, імбир. Також декілька крапель соку лимону або лайму. Після того, як процідили настояну суміш, додайте якийсь з базових алкогольних напоїв: ром, коньяк, віскі тощо. На одну склянку чаю — близько 25-50мл алкоголю. По бажанню також можна додати мед чи цукор.

3. Імбирний чай з молоком

Спочатку очистіть та натріть на мілкій тертці 20г коріння імбиру. Покладіть його в каструлю, залийте пів склянки води та пів склянки молока. Додайте півтори столових ложки меду і 2 столових ложки заварки чорного чаю. Дайте йому настоятись близько 20 хвилин і розігрівайте перед вживанням. Поєднання імбиру та молока повинне швидко позбавити вас від простуди.

4. Коктейль з петрушки та лимону

Він дає організму справжній вибух вітаміну С. На 250мл води необхідно видавити сік половинки лимону та подрібнити пів пучка свіжої зелені. Компоненти залити водою, трішки приправити медом і ретельно перебити в блендері. Напій можна готувати як гарячим, так і холодним.

5. Анісовий чай з молоком

Аніс — чудова спеція для лікувальних напоїв. Заваріть чашку міцного чорного чаю, додайте 2-3 зірочки анісу, шматочок не меленої кориці, ваніль, пару крупиць духмяного перцю та мед за смаком. Коли чай настоїться та вбере у себе аромат прянощів, його потрібно процідити та додати в напій гаряче молоко.

6. Пунш

Ще один популярний гарячий напій — пунш. На 50мл віскі знадобиться півтори столових ложки меду та три лимонних скибочки. Їх необхідно залити 250мл окропу. Також напій засипається зірочками гвоздики за смаком.

7. Коктейль з бурбоном

До 60 мл бурбону додайте сік з половинки лимону та підігрійте суміш. З гарячою водою (але не окропом) 100мл змішайте столову ложку меду. Об’єднайте всі компоненти та швидко випийте напій, поки він гарячий.

8. Ягідно-ромовий коктейль

Пакетик трав’яного чаю з ягодами залийте 180мл окропу. В запарений чай додайте 50мл білого рому та по пів столової ложки меду і лимонного соку. Можна також використати звичайний чай з трав, але додати до меду перетерті ягоди.

9. Віскі з молоком

Візьміть 15 зірочок гвоздики, чайну ложку тертого імбиру, 7 мелених стручків кардамону, дрібку чорного перцю, мускатного горіху та дві палички кориці. У каструлю налийте 1 літр молока та поставте на вогонь. Додайте усі спеції та варіть 10 хвилин. Далі потрібно процідити молоко від спецій і додати у нього 90мл віскі. Пити обов’язково гарячим.

10. Гарячий сидр з прянощами

Підігрійте 1 пляшку сидру, не доводячи до кипіння, попередньо змішавши її з корицею та гвоздикою. Такий напій допомагає позбутись кашлю та ломоти в тілі.

  • Головне — не забувайте про відповідальне вживання алкоголю. Не рекомендується, особливо під час застуди, пити більше ніж 1 порцію алкогольного гарячого напою перед сном.

 

Джерело:
До списку новин