загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

74-річна пенсіонерка-спортсменка, розповіла, що додає їй сил та неабиякого здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нещодавно Катерина Шведова блискуче перемогла в забігу на 60 метрів у віковій категорії 70+. Цю дистанцію вона легко здолала за 11,90 секунди. Крім того, жінка стала єдиною на чемпіонаті, хто у такій віковій категорії змагався зі штовхання ядра, - вона кинула його на 7 метрів 64 сантиметри, що також принесло золото. А ще жінка стала другою в стрибках у висоту (0,95 м), йдеться у публікації газети Експрес.

- Я дуже задоволена своїм результатом на відкритому чемпіонаті з легкої атлетики, що відбувся у Булорусі. У змаганні ветеранів вираховують рейтинг у співвідношенні результату та віку спортсмена. І мій рейтинг - понад 80. Це дуже високо, і я себе можу похвалити, - усміхаючись, каже Катерина Шведова.

- Ви займались легкою атлетикою професійно?

- Замолоду змагалась постійно. І біг, і стрибки, і стрільба, плавання, кидання гранати, лижі, навіть шахи. Не можу собі уявити, щоб я десь зупинилась. Якщо мене запрошує компанія посидіти в кафе - відмовляюсь. Якщо ж запрошують побігати, поплавати, погасати на лижах чи на велосипеді - першою туди мчу. Тепер мене неабияк захопило багатоборство. Тут є і біг, і стрибки у довжину, висоту та через бар'єри, штовхання ядра - все те, що я люблю.

- Завдякий чому є сили брати участь у змаганнях та перемагати?

- Мій спосіб життя - це наче тренування. Я намагаюсь ігнорувати громадський транспорт, перевожно ходжу пішки або їжджу велосипедом. Живу на четвертому поверсі, ліфт - не для мене. Навіть трішечки не захекуюсь, підіймаючись угору. Я - найстарша у своєму під'їзді, а своїх молодших подруг впізнаю за "задишкою", коли вони йдуть східцями. Ніколи не цураюся важкої фізичної роботи. Залюбки рубаю і розпилюю дрова.

- І невже здоров'я не підводить?

- (Сміється). Судіть самі - у моїй аптечці є лише зеленка, йод і спирт.

- За своїм харчуванням теж стежите? -

- У наших магазинах тепер є все, а купити нічого. Я купую в знайомих домашнє молоко і сир, люблю вівсяну кашу з медом, бо цукор - шкідливий. Хліб споживаю лише чорний і черствий. Каву п'ю тільки з молоком, воду - сиру і джерельну. Секрет здоров'я дуже простий - рух і натуральні продукти в раціоні. Також слід намагатися вживати їжу регулярно, тому ніколи не жертвую сніданками. Тож у свої 74 роки при зрості 169 сантиметрів я важу 60 кілограмів і почуваюся легкою. Утiм, знаєте, я ще не сказала про найголовніше - дуже важливо для міцного здоров'я перебувати на оптимістичній хвилі.

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ

Джерело:
До списку новин