загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сало для синички: як і чим підгодовувати птахів узимку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коли надворі холодно, пташкам важко знайти поживу. Ми, прагнучи зробити добру справу, стараємося насипати щось у годівничку пернатим. Але чи все правильно робимо?

"Близько семи-восьми відсотків птахів взимку гине, це передусім ослаблені пернаті, що не набрали досить жиру в теплий період року, - каже газеті Експрес Ігор Антахович, директор дитячого еколого-натуралістичного центру. - Та навіть здорові птахи можуть загинути, не маючи досить поживи в умовах суворої зими. Усі пернаті, що залишились на зимівлю, потребують нашої підтримки".

- Чим можна підгодовувати птахів?

- Зерноїдних, зокрема горобців, - будь-якою крупою, залишками хліба. Комахоїдним птахам - снігурам, дроздам, синичкам, мухоловкам - потрібен тваринний білок, особливо при мінусових температурах. Тому їм підійде несолене сало. Смакує птахам насіння гарбузів, кабачків, динь, кавунів. А ще можна приготувати універсальний корм - для всіх пернатих.

- Як саме?

- Несолений або слобосолений свинячий смалець принесіть у тепле приміщення, коли розм’якне - додайте різні крупи, соняшник, горіхи. Все це слід перемішати і сформувати кульку. Покласти в морозильну камеру, а коли затвердне - обгорнути синтетичною сіткою. Її можна підвішувати на деревах. Птахи чіпляються кігтями за кульку й видзьобують те, що їм до смаку.

- А чим не слід годувати птахів?

- Смаженим насінням і соленою їжею. Це спричиняє отруєння та загибель птахів. Також не варто давати їм житній хліб, бо він може почати бродити в органах травної системи. Хоча при низькій температурі це стається значно рідше, ніж улітку.

- Як правильно розмістити годівничку?

- На висоті мінімум 2,5 - 3 метри над землею. Тоді птахи не боятимуться туди залітати, і коти не доберуться. Годівничку можна зробити із п’яти-шестилітрової пляшки, пробивши два отвори діаметром п’ять сантиметрів. Щоб її не сильно розхитувало вітром - покладіть усередину камінь. І не забувайте регулярно насипати їжу в годівничку. Адже птахи звикають до місця, де є корм. Пернаті прилітають поживитися дуже рано, щойно встало сонце.

Вікторія ДЕМНИК

Джерело:
До списку новин