загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гройсман назвав несправедливою формулу переходу на RAB-тарифи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гройсман знову закликав НКРЕКП знизити ставку прибутковості старих активів обленерго в рамках RAB-тарифів.

Прем'єр-міністр наполягає на необхідності скасування стимулюючого регулювання і знову закликав Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), переглянути рішення про впровадження стимулюючого регулювання (RAB-регулювання).

"У тому вигляді RAB-тарифи, в якому пропонується їх ввести, є несправедливим. Нараховувати 12% на старі активи неправильно, несправедливо, це може привести до необґрунтованого підвищення вартості електроенергії для українських виробників", - сказав прем'єр у ході прес-брифінгу у Львові, де він перебуває з робочим візитом в четвер.

За словами В.Гройсмана, таке рішення може негативно позначитися на інфляції і конкурентоспроможності економіки країни.

"Ще раз закликаю керівництво Нацкомісії і весь її склад зупинитися і знизити процентну ставку на впровадження RAB-тарифів ... Я не бачу будь-яких об'єктивних розрахунків, що підтверджують справедливість впровадження такої ставки для старих активів", - заявив глава уряду.

Як повідомлялося, енергопостачальні компанії "Вінницяобленерго", "Чернігівобленерго", "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго" і "Сумиобленерго" планують перейти на стимулююче регулювання (RAB-регулювання) з 1 квітня.

Раніше Кабінет міністрів заявив, що не підтримує введення RAB-тарифів в тому вигляді, як це зроблено Національною комісією з регулювання ринку електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

"Встановлені НКРЕКУ однакові показники прибутковості і на стару, і на нову базу активів - 12,5% - призведе до необгрунтованого зростання тарифів для промисловості, що безпосередньо позначиться на споживачах через зростання цін на товари і послуги", - заявили в уряді.

 

Джерело:
До списку новин