загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за схиляння до суїциду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верховна Рада схвалила введення кримінальної відповідальності за спонукання до самогубства і за примус до дій, які суперечать волі людини.

Відповідний закон про внесення змін до Кримінального кодексу України підтримали 229 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Окрім доведення до самогубства шляхом приниження, шантажу і жорстокого поводження, кримінальна відповідальність буде поширюватися на доведення до суїциду шляхом системного примусу до дій, що суперечать волі людини. Кримінальна відповідальність тепер передбачена за схиляння до самогубства та інші дії, які сприяють вчиненню суїциду.

За такі дії передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі до трьох років.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту внесення таких змін до ст.120 Кримінального кодексу дозволить притягати до відповідальності осіб, які спонукають до суїциду через інтернет, зокрема користувачів соціальних мереж.

Відповідно до пояснювальної записки до проекту, Україна входить в десятку країн світу з найвищим рівнем самогубств. Середній показник для нашої країни - 22 суїциду на 100 тисяч чоловік. При цьому кількість самогубств і доведення до самогубства співвідноситься як 1:20.

Закон вступить в силу після підписання президентом України.

 

Джерело:
До списку новин