загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вже в квітні Київ переходить на електронні квитки: Що треба знати і що зробити, щоб не ходити пішки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З квітня цього року, коли в Києві запрацює єдиний електронний квиток, а «Карткою киянина» можна буде користуватися як проїзним у столичному транспорті. Вона буде працювати у всіх видах комунального транспорту.

Відтепер «Картка Киянина» – це не тільки пластикова картка з безліччю можливостей та переваг у сучасному місті, а й мобільний додаток у Вашому смартфоні. Нагадаємо, на оплату проїзду електронним квитком переходить вся країна.

Нині у столичному транспорті встановлюють валідатори, які зможуть зчитувати банківські карти, QR- і штрих-коди, смартфони і розумні годинники, розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров. В Києві пройшли електронні торги на постачання обладнання для наземного транспорту бортовими комп’ютерами, програмним продуктом і валідаторами для зчитування даних з електронних квитків.

Це означає, що місто переходить на електронні розрахунки за користування всім комунальним транспортом столиці, – пояснює начальник департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров. –  Старт впровадження електронного квитка ми оголосили 3 листопада на форумі «Київ смарт сіті – 2017». – У нас зараз є 1,5 тисячі одиниць наземного транспорту. Значна частина з них вже з обладнанням. Всі дані про кількість пасажирів, що заходили до наземного транспорту і метро надходитимуть до головного дата-центру що на вулиці Дегтярівській. Кожен день знатимемо, скільки коштів заробили метрополітен і «Київпастранс». Планується, що електронний квиток повноцінно зможе запрацювати у квітні. Його треба буде обов’язково прикладати до зчитуючого пристрою (валідатора) в салоні транспорту. Методи контролю за пасажирами, що не сплатили за проїзд ретельно відпрацьовані.

Що до цього часу мають зробити кияни

  • • Тим, хто має «Картку киянина», особливо пенсіонерам, можна не турбуватися. У них є транспортний додаток, де вже є кошти на проїзд (у літніх людей), а працездатним особам   треба їх туди покласти.
  • • Якщо ви маєте безконтактну картку для оплати проїзду в метро, то вона працюватиме й у наземному транспорті
  • • Якщо ви маєте безконтактну платіжну картку – зможете користуватися нею
  • • Якщо у вас є спеціальний транспортний додаток до мобільного телефону – можна користуватися ним
  • • Якщо нічого немає – купуєте одноразовий квиток з QR-кодом  в будь якому і-box і прикладаєте його до валідатора в салоні автобуса, трамваю, тролейбусу.

 

Джерело:
До списку новин