загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Монетизація субсидій: Мінфін і ОСББ / ЖБК знайшли компроміс

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Мінфіні відбулася зустріч усіх зацікавлених сторін у монетизації субсидій.

В Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК). Про це йдеться у спільній заяві Міністерства фінансів України та ОСББ/ЖБК опублікованому на сайті Міністерства фінансів України.

Під час зустрічі, обговорювалися подальші кроки по монетизації субсидій в Україні. На зустрічі були присутні міністр фінансів Олександр Данилюк, заступник міністра фінансів Сергій Марченко, радник міністра фінансів Яна Бугримова та представники ОСББ/ЖБК з усіх регіонів України. Головною темою зустрічі було запровадження механізму впровадження і визначення термінів реалізації проекту по монетизації субсидій. В результаті дискусії всі присутні висловили підтримку ідеї монетизації пільг і субсидій і створили робочу групу, до складу якої увійшли Громадянська мережа "ОПОРА", Рада голів ОСББ, Громадська спілка "Об'єднання ЖБК, ОСББ "Вікторія" та ГО "Асоціація розвитку ОСББ і ЖБК "Сучасний дім". 

У результаті першого засідання робочої групи за участю Міністра фінансів, було знайдено компромісне рішення, яке вирішує більшу частину спірних питань, які озвучили представники ОСББ/ЖБК.

Зокрема, сторони домовилися, що буде вирішена проблемна ситуація із закриттям казначейських рахунків, відкритих ОСББ в 2018 році для отримання пільг і субсидій.

Крім того, до кінця лютого 2018 року буде повністю знято питання по заборгованості. Згідно з домовленістю, борги по відшкодуванню пільг і субсидій за всіма вкладами ОСББ по 2017 рік будуть погашені на рахунки ОСББ в банках.

Також сторони прийшли до угоди, що монетизація пільг і субсидій має бути запроваджено з січня 2018 року, з фактичною виплатою коштів громадянам з 1 квітня 2018 року, у разі прийняття проекту цієї постанови на засіданні уряду. Невирішеним залишилося тільки питання про обсяг монетизації. Так, представники ОСББ наполягають на монетизації пільг і субсидій, які нараховуються на всі внески (витрати), які сплачуються громадянами в ОСББ.

Мінфін, зі свого боку, запропонував ввести монетизацію тільки субсидій (без пільг), та й то тих, які використовуються для покриття витрат на утримання будинків і споруд, прибудинкових територій, управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

За словами Данилюка, важливо, що сторони мають принципово однакове бачення напрямів реформування системи соціального захисту.

"Важливо, що і в мінфіні, і в ОСББ / ЖБК в цьому випадку загальна мета: реальна монетизація субсидій. Ми разом шукаємо оптимальний варіант системи фінансування житлово-комунальних субсидій для нашої країни. І ми його знайшли. Я дякую за конструктивний діалог і підтримку нашого проекту. ... Сподіваюся, члени уряду підтримають наші компромісні рішення", - зазначив міністр фінансів.

Зазначимо, що перший етап реформи всієї системи розрахунків за житлово-комунальні послуги - монетизація субсидій на рівні підприємств-представників послуг - заробив в Україні з 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, як повідомлялося, рамках монетизації субсидій за станом на 7 лютого 2018 року Держказначейством перераховані субвенції на погашення кредиторської заборгованості, що утворилася на 1 січня 2018 року, згідно заповнених реєстрів і доручень Мінфіну на суму понад 9 млрд гривень.

Джерело:
До списку новин