загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гройсман пообіцяв новий перерахунок пенсій в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середній розмір виплат вже виріс на 561 гривню, відзвітував прем'єр-міністр.

Пенсії в Україні внаслідок пенсійної реформи, яка почала працювати восени 2017 року, зросли для 9 мільйонів пенсіонерів. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, середній розмір пенсії 2017 року виріс на 561 грн. Внаслідок осучаснення середня пенсія становила 2447 грн. Однак на цьому підвищення не закінчено, запевнив голова уряду.

"2019 року відбудеться широкомасштабне підвищення пенсій для пенсіонерів, які мають великий трудовий стаж, але невисоку пенсію. Я виконаю цю обіцянку, і ми підвищимо пенсію таким пенсіонерам", – зазначив Гройсман. 

"Це сільські пенсіонери. Також пенсіонери, які працювали за радянських часів і отримували мізерну плату. Тому їхня пенсія зараз невисока. Першочергове завдання у 2019 році - підвищити пенсії. Ми це зробимо", - прокоментував прем'єр.

Як повідомлялося, кожен третій українець отримує пенсію, при цьому більшість – "мінімалку". Пенсії вище 10 тисяч грн отримують лише 19 тисяч людей похилого віку. А понад 20 тисяч грн виплачують тільки 800 українцям. Найбагатший пенсіонер – військовий льотчик і Герой України – щомісяця отримує 58 тисяч грн.

2018 року уряд має намір продовжити реформування пенсійної системи. Так, деякі зміни набули чинності з 1 січня 2018 року, інші впроваджуватимуться протягом року. 

 

Джерело:
До списку новин