загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Метеозалежність: Як поліпшити самопочуття гіпертонікам і гіпотонікам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Метеозалежність — це болісна реакція організму на різкі зміни погоди та клімату. Це не лише перепади атмосферного тиску та сонячні бурі — це ще й зміни температури повітря (похолодання чи потепління), а також таких показників, як вологість, насиченість киснем. Ослаблений організм не може компенсувати ці зміни зовнішнього середовища, й у нього розвивається метеосиндром. Він проявляється такими симптомами: слабкість, головний біль, прискорене серцебиття, дратівливість, підвищення артеріального тиску, розлад сну, загострення хронічних захворювань, біль у  суглобах тощо.

ЯКИЙ ТИП ПОГОДИ СПРИЯТЛИВИЙ ДЛЯ ВАС

Виділяють п'ять типів природних умов, що впливають на стан здоров'я людини.

Індиферентний тип — незначні коливання погоди, до яких навіть ослаблений хворобою організм людини легко й швидко пристосовується.

Тонізувальний тип — сприятлива погода, характерна для тієї чи тієї пори року, коли атмосферні прояви й температура зовнішнього середовища відповідають нормі для певної кліматичної зони.

Спастичний тип — різка зміна температури повітря, зростання атмосферного тиску та вмісту кисню в повітрі, зменшення вологості. Ці умови сприятливі для людей із низьким кров'яним тиском і несприятливі для тих, хто має підвищений тиск. У гіпертоніків такі зміни можуть призвести до головного болю та болю в ділянці серця, до погіршення чи порушення сну, до нервової збудливості й дратівливості.

Гіпотензивний тип — різке зниження атмосферного тиску, вмісту кисню в повітрі та збільшення вологості. За таких погодних умов у гіпотоніків знижується тонус судин, з'являється почуття втоми чи різкої слабкості, задишка, серцебиття й нервозність. Гіпертоніки ж почуваються нормально: їхній кров'яний тиск поступово знижується до нормальних показників.

Гіпоксичний тип — зниження температури влітку та підвищення взимку. При цьому в гіпертоніків спостерігаються тахікардія, задишка, набряк (набряклість), сонливість, слабкість, підвищена стомлюваність. Крім того, такі погодні зміни можуть зумовити біль у суглобах, у місцях минулих травм.

Як правило, погіршення самопочуття в людей із серцево-судинними захворюваннями настає за кілька годин до різкої зміни атмосферного тиску чи температури надворі.

Посилення або зміна напрямку вітру також може стати причиною невмотивованого неспокою, головного болю, загальної слабкості та болю в суглобах.

Для «сердечників» одним із найбільш негативних чинників є висока вологість повітря. Серцеві напади частішають і під час наближення грози.
Магнітні бурі провокують загострення передусім у людей, що страждають від серцево-судинних захворювань і мають проблеми з нервовою системою. Але навіть здорові люди можуть іноді реагувати на це явище природи головним болем, підвищеною сонливістю чи безсонням, нервовим напруженням, нудотою, метеоризмом та іншими неприємними симптомами.

МЕТЕОЗАЛЕЖНІСТЬ — СИГНАЛ ПРО ПОРУШЕННЯ ЕНЕРГЕТИКИ ЛЮДИНИ

Із погляду східної медицини, метеозалежність — це зниження захисних властивостей енергетичного поля.

Меридіан перикарда (захисник серця) не виконує свою функцію, й серце реагує підвищенням чи зниженням артеріального тиску.

Енергетично людина максимально заряджена зверху й мінімально — знизу. Біополе людини розширюється біля ділянки голови та звужується біля ділянки ніг — має форму яйця. Щоб збалансувати енергопотенціал усього організму, потрібно працювати саме з цими частинами тіла.

Головний мозок людини для виконання покладених на нього функцій потребує багато енергії, тому споживає до 50% загальної енергії організму. Якщо ж енергопотенціал людини слабкий  — достатньої кількості «палива» не отримують ані мозок, ані серце, ані кістки та ін.

І навіть за незначного збільшення витрат енергії внаслідок метеонавантаження розвивається хворобливий стан.   

ЯК ВІДНОВИТИ СВІЙ ЕНЕРГОПОТЕНЦІАЛ

У сучасному світі, де малорухливий спосіб життя, розумове перевантаження, переїдання — це норма, енергетичний дисбаланс людини став для всіх очевидним.

Із літами навіть у практично здорових людей ці симптоми дисбалансу проявляються тією чи тією мірою.

Щоб стабілізувати й вирівняти енергопотенціал, пропонуються такі нескладні процедури:

Збір для масажу голови

1. Зелений, свіжий імбир подрібнити на тертці з малими вічками або в міксері до стану кашки. Віддушити сік — 1 ст. л. Вичавки не викидаємо, вони згодяться для збору для ніг.
2. Сік свіжого алое — 2 ст. л. Вичавки теж зберігаємо.
3. Дуже міцний відвар м'яти — 1 ст. л. на півсклянки окропу. Настояти.
4. Мед — 1 ч. л.
5. Змішуємо всі компоненти й ретельно, не поспішаючи, втираємо у волосисту частину голови. Пальцями проводимо від чола до потилиці — «граблі» — й фіксуємо пальці на соскоподібному відростку за вухом. Там робимо кілька колових рухів. Повторюємо масаж до розігрівання.
Розтираємо потиличні горбки.
Ефект: імбир дасть розігрівальний ефект, а м'ята — «холодок», разом — приємне відчуття вітерцю. Алое відновлює всі вікові ушкодження головного мозку.
Увага: дуже пекти шкіру не має!

Збір для ніг
1. Беремо  вичавки імбиру та алое, плюс — сік і вичавки 3 листків каланхое. Каланхое значно посилить розігрівальний ефект. Зігріємо ноги.
2. Додаємо до суміші 1 ст. л. меду й усе ретельно перемішуємо.
3. У цьому складі намочуємо нові (чисті) тонкі шкарпетки.
4. Вологі шкарпетки надягаємо на ноги, а зверху — тонкі поліетиленові пакети. Поверх пакетів — уже теплі, грубі, панчохи.
Ця процедура зветься «шкарпеточки», її ліпше робити перед сном не довше, як 20-30 хвилин.
Якщо відчувається дошкульне печіння — треба додати трохи соняшникової олії.

Голову натираємо зранку, «шкарпеточки» робимо перед сном.

Увага: залишати «шкарпеточки» на ніч у жодному разі не можна. Можна дістати опік шкіри !!!

Вирівнювання енергетичного балансу — «голова-ноги» поліпшує як настрій, так і загальний фізичний стан і є дуже добрим профілактичним засобом від застудних захворювань.

ЗАХИСНІ ЗАХОДИ — ПРОФІЛАКТИКА ХВОРОБЛИВИХ СТАНІВ

Загальні рекомендації. Передусім потрібно допомогти серцю й перикарду (мішок, у якому розміщене серце). Підтримати ці органи можна препаратами горицвіту (продаються в аптеках). Можна приготувати настій  у домашніх умовах: 1 ст. л. трави горицвіту залити 1 склянкою окропу, настояти 2 години, приймати по 1 ст. л. 3 рази на день (дозу не перевищувати!).

Глід і каркаде також благотворно впливають на серце та перикард. Їх можна заварювати й пити, як чай (1 ч. л. на склянку окропу) з медом.

Йога й загартування ще більше зміцнять загальний тонус організму. Для підтримання здоров'я людина має щодня, не менше двох годин — бути фізично активною !!!

Якщо ви маєте серйозні діагнози, проконсультуйтеся з лікарем щодо потреби в збільшенні доз медикаментів у метеонапружені дні.

ЦЕ ГОЛОВНИЙ ЗАСІБ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ЗДОРОВ'Я ТА ГАРНОГО САМОПОЧУТТЯ

Поради гіпертонікам: почніть ранок із прохолодного душу; в жодному разі не переїдайте, зменшіть порції. Краще збільшіть кількість прийомів їжі, зменшіть споживання солі й води — вони можуть спровокувати набряки. Відмовтеся від будь-якого алкоголю та сигарет.

Поради гіпотонікам: почніть день із контрастного душу, випийте чашку міцного чаю чи заварної чорної кави, вживайте адаптогени: настоянки родіоли рожевої, женьшеню чи китайського лимоннику, приймайте перед сном хвойні ванни: вони поліпшують кровообіг і стан нервової системи.

Поради за невротичних захворювань: приймайте заспокійливі засоби: настоянку синюхи блакитної, собачої кропиви, валеріани, пийте чай із липи, м'яти чи материнки.

Поради за шлунково-кишкових захворювань. У деяких людей зміни метеоумов призводять до розладів травлення: закрепів, проносів, підвищеного газоутворення, відчуття розпирання в животі. Позбутися цих неприємних симптомів допоможе чай із ромашки.

Якщо ваші органи травлення реагують на зміни метеоумов такими симптомами, як біль і відчуття розпирання через підвищене газоутворення, — тоді буде корисно мати під рукою таблетки вугілля активованого. Прийом тричі на день 3-4 таблеток допоможе зменшити симптоми або й зовсім усуне дискомфорт.

 ТРАВИ Й ДИХАЛЬНІ ВПРАВИ ПІДТРИМАЮТЬ ОРГАНІЗМ

В арсеналі фітотерапії — багато лікарських рослин, які допомагають людині адаптуватися до змін у природі.

- Якщо турбує серце й погано спиться, приготуйте збір із плодів глоду, шипшини, м'яти, собачої кропиви й ромашки, заваріть і пийте, як чай, настоявши 15-20 хвилин.

- Допоможе знизити тиск настій трави буркуну: 1 ст. л. трави залити 1 склянкою перевареної охолодженої води, настояти 4 години, а потім довести до кипіння. Після проціджування приймати 2 рази на день по 100 мл.

- Поліпшить самопочуття за змін у погоді настоянка чистотілу та календули: 0,5 ч. л. чистотілу й 1 ст. л. календули залити однією склянкою горілки й витримати 6 тижнів у темному місці. Опісля профільтрувати й перелити до ємності з темного скла з притертим корком. Приймати 2 рази на день по 10 крапель, розчинивши їх у невеликій кількості води.

- Судини зміцнить і підтримає настоянка оману: 1,5 ст. л. сухого коріння оману залити 500 мл горілки й дати настоятися протягом тижня. Приймати 3 рази на день по 1 ч. л. Особливо вона корисна людям похилого віку.

Дихальні вправи сприяють нормалізації кровообігу, насиченню клітин киснем, нормалізації самопочуття.

1. Ляжте на рівну поверхню та дихайте рівно й повільно 5 хвилин. При цьому дуже важливо цілковито сконцентруватися на цій дії, відстежувати кожен вдих і видих. Це простий спосіб розслабити нервову систему, усунути спазми судин, нормалізувати ритм серця, зняти больовий синдром.
2. Станьте рівно. Повільно вдихайте, втягуючи живіт, а потім зробіть різкий видих, відпустивши живіт. Повторіть 3-10 разів (орієнтуйтеся на своє самопочуття).
Між повторами слід розслабитися.
3. Сядьте навпочіпки, тримайте спину рівно, поклавши руки на коліна. У цьому положенні опустіть голову й заплющте очі. Розслабте м'язи обличчя, шиї, плечей, рук і ніг. Повільно вдихнувши, затримайте подих на 2 секунди й видихніть. Повторіть кілька разів.

Джерело:
До списку новин