загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Домашній яєчний лікер

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У класичному виконанні лікер готується на основі виноградного бренді, яєчних жовтків, молока і цукру / меду. 

Перший яєчний лікер був виготовлений в Голландії за рецептом емігрантів в Сурінамі і районі Ресіфі (Бразилія), де замість яєчних жовтків використовувалася м'якоть авокадо. Саме цього фрукту лікер зобов'язаний своєю назвою, а не трудівникам від  юриспруденції, так як авокадо на мові ацтеків звучав як «ahuacatl», пізніше звучить на іспанській як «avogado». У Нідерландах авокадо так і не змогли культивувати, тому м'якоть фрукта замінили жовтками, щоб домогтися потрібної консистенції.

Іноді в напій додають ваніль, згущене молоко і вершки. Саме ці три інгредієнти стали основою для більшості рецептів яєчного лікеру Адвокат домашнього приготування. 

Нам знадобиться:
10 жовтків
250 мл коньяку(в крайньому випадку якісної горілки)
1 банка згущеного молока
120 мл вершків (10-15%)
2 г ваніліну (1 упаковка)

Дуже важливо використовувати якісну алкогольну основу.  Згущене молоко повинна бути якісним, але краще віддати перевагу не надто густому продукту.

Ще важливіше ретельно відокремити жовтки від білків, так як білок може, а так, швидше за все і буде, утворити в напої неприємні грудочки. Також обов'язково прибрати з жовтків білкові канатики

Відокремити жовтки від білків і помістити їх у містку миску, додати туди ванілін і згущене молоко.

Добре все перемішати вінчиком або блендером до утворення однорідної маси. Вийде дуже густа маса - так треба, не лякайтеся.

Тепер влийте в миску коньяк, перемішайте, влийте вершки і знову ретельно перемішайте. Все, лікер практично готовий.

Перелийте напій в будь-яку ємність об'ємом 1 л з герметичною кришкою і відправте його на 4 дні в темне прохолодне місце. За час настоювання збовтувати лікер не обов'язково (тільки в разі його очевидного розшарування).

Після закінчення 4 днів профільтруйте напій через сито або кілька шарів марлі, розлийте по пляшках і відправте ще на 7-10 днів відстоюватися, дозрівати.

За смаковими якостями даний лікер не відрізниш від Адвоката виробництва De Kuyper. Рецепт перевірений величезною кількістю самогонників і просто любителів домашніх спиртних напоїв. За консистенцією нагадує домашній Бейліс, тільки ще густіший. У деяких випадках його в буквальному сенсі доводиться їсти ложкою (з класичним варіантом, до речі, так і роблять - до келиха чистого Адвокату обов'язково подають ложечку).

 

Джерело:
До списку новин