загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наш організм сигналізує про приховані потреби в доволі оригінальний спосіб

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часто вас так тягне на солодке, що годі втриматись? Або ж виникає непереборне бажання з'їсти солоного чи кислого? Усе це не просто так, кажуть фахівці: у такий спосіб організм натякає, чого йому конче не вистачає.

- Неабияк важливо навчитись слухати свій організм, - каже газеті Експрес Олена Метельська, нутриціолог. - Скажімо, якщо дуже хочеться шоколаду, то це може свідчити про дефіцит магнію, який бере участь у більш ніж 300 реакціях нашого організму. Загалом непереборне бажання посмакувати солодким пояснює низка причин: від недоїдання, стресових станів і до дисбалансу гормонів.

- Розкажіть про це детальніше.

- Їжа зi значним вмiстом цукру сприяє виробленню так званого гормону щастя - серотоніну. Люди, якi виснажені розумовою або фізичною працею, часто переживають стрес, недосипають, - ось хто найчастіше ласун. Варто додати, що у тих, кого "тягне" на солоденьке, iнодi спостерігається нестача хрому, кальцію, а також низький рівень адреналіну.

- А якщо людині завжди мало солі?

- У такий спосіб організм може натякати, що йому бракує йоду, хлору, кальцію та калію. Надмірне споживання солі, до речі, не виключено теж є наслідком хронічного стресу. Також це свідчить про порушений метаболізм, що часто призводить до проблем зі щитовидною залозою. Бажання споживати сіль у чистому вигляді, а не лише досолювати страви, може сигналізувати про малу кількість води в організмі.

- Що означає, якщо постійно хочеться гіркуватого?

- Це може бути однією з ознак інтоксикації організму. Тоді варто пити воду, споживати продукти, багаті на клітковину (зернові, бобові, крупи, овочі і фрукти), а також сирі горіхи, попередньо замочені у воді.

- Декого просто переслідує запах свіжоспеченого хліба, а хтось втрачає розум, скажiмо, від арахісу. З якого дива?

- Тяга до свіжого хліба свідчить про нестачу йоду в організмі азоту, а до арахісу -- вітамінів групи В.

Ярина ПАСЛАВСЬКА

Джерело:
До списку новин