загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Львівщині створять Музей Ігоря Білозіра

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди середнього і старшого покоління добре знають пісні народного артиста України Ігоря Білозіра (1955, Радехів – 2000, Львів) «Пшеничне перевесло», «Світлиця», «Від Бога», «Перший сніг», «Весільний марш» – їх часто можна почути по радіо чи телебаченню, на концертах, у родинному колі, і звучать вони – як народні. І це, напевно, найвища похвала їхньому творцеві – композиторові, виконавцеві, лідерові вокально-інструментального ансамблю «Ватра» (1979).  

На своїй сторінці у Фейсбуку колишня дружина Ігоря Йосиповича, народний депутат України Оксана Білозір розповіла, що разом із виконавчим директором #Фонд_імені_Ігоря_Білозіра Yuri Kedrynskyi взяла участь у робочій нараді щодо створення у Радехові, де композитор народився і розпочав творчий шлях, музею його імені.

«У планах – створити не типовий музей про «історію, яка завершилася», а відтворити унікальний інтерактивний #мистецький_простір_Ігоря_Білозіра, потрапивши в який відвідувачі могли б поринути у творчість Ігоря, а ті, хто знав його особисто, долучитися своїми спогадами, коментарями», – йдеться, зокрема, у дописі.

Також народна артистка України зазначає, що для цього планується інсталювати частину інтер’єру квартири, в якій Ігор жив у Львові (вул. Фредра, 4. – Т.К.) , і частину інтер’єру з його батьківської хати.

У музеї обіцяють встановити знаковий рояль Ігоря, який колись стояв у відомому George Hotel Lviv, де часто зупинялися митці, історичні постаті та непересічні особистості. «На початку 80-х, коли в готелі відбувалась реставрація, цей рояль хотіли кудись вивезти, однак ми з Ігорем забрали його додому», – пише у ФБ Оксана Білозір. І додає, що це було на початку творчої діяльності Ігоря і на цьому інструменті написані його найкращі твори.

Ще у планах – встановлення екранів, на яких транслюватиметься ватрівська музика, фільми-концерти та документальні фільми. Також – облаштування зручної зали для уроків патріотичного виховання.

Народний депутат зазначає, що досягла з місцевою владою повного порозуміння щодо питання Музею Ігоря Білозіра. Щоправда, термінів початку робіт наразі не озвучує.

Джерело:
До списку новин