загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 рослин, що полегшать головний біль та мігрень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Поки що достеменно невідомо причину їх виникнення, але часто біль пов'язують зі стресом, втомою, дієтами та іншими факторама різних способів життя. Наразі немає медичних засобів, які б вилікували мігрені повністю. І найбільше, що хворий може зробити, це укласти угоду із болем. Є безліч різних таблеток, які допомогають зменшити головний біль, але для більш природного підходу, існує також цілий ряд рослин і трав, які допомагають полегшити головний біль та мігрень.

Перцева м'ята

М'ята традиційно вживається у вигляді чаю, коли є негаразди зі шлунком. Але, виявляється, вона є і гарним засобом проти головного болю. Коли болить голова, ефірну олію м'яти перцевої наносять безпосередньо на шкіру. Лише кілька крапель, нанесених по лінії росту волосся, допомагають полегшити головний біль.

Валеріана

Зазвичай використовується в якості снодійного, має седативну і розслаблюючу дію. Вона вважається корисною при мігренях. Достеменно невідомо як саме вона діє при мігрені, але, ймовірно, вона має заспокійливу дію на центральну нервову систему, і зменшує тяжкі наслідки від мігрені.

Лаванда

Ще один природній засіб проти головного болю - лаванда. Висушені квіти і бутони рослини можуть використовуватися у вигляді подушечок і мішечків, які можна покласти на обличчя.

В якості альтернативи, чудовим засобом є лавандова ванна, яка заспокійливо діє на організм і полегшує головний біль. Можна також подихати маслом лаванди. Для цього потрібно взяти 2-3 краплі масла та розчинити їх у 2-3 склянках окропу, на кшталт інгаляції.

Крім того, її можна застосовувати як і перцеву м'яту - кілька крапель на шкіру, по лінії росту волосся.

Сім'я коріандру

Це була звичайна практика в деяких давніх культурах - використовувати насіння коріандру для лікування головного болю і мігрені. Найчастіше використовується в якості інгаляційного засобу. 1 чайна ложка подрібненого насіння коріандру додається у 2 склянки окропу.

Отриманий відвар також можа пити. Йому варто дати настоятися протягом 10-ти хвилин, відцідити його і споживати із невеличкою кількістю цукру.

Пиретрум дівочий

Ця рослина має цікаві характеристики та використовується в основному як превентивний засіб проти мігрені і мало допомагає з регулярним головним болем.

В якості превентивного засобу, потрібно приймати капсули із сушеною рослиною, аби знизити захворюваність на мігрень.

Шавлія

Шавлія особлива корисна проти головного болю, пов'язаного із переїданням та занадто великою кількість тваринного жиру. А ще, від гормональго головного болю. Більші дози шавлії використовуються для лікування головного болю від напруженості. 

Лакрічник (корінь солодки)

Особливо корисною ця рослина є при головних болях, викликаних нирковою недостатністю. Утім, якщо вам важко переносити його аромат, краще відмовитися від його вживання. У деяких людей, навпаки, він може викликати головний біль.

Вербена

Вербена - симпатична трав'яниста рослина із пурпуровим квітом. Вона корисна при головних болях під час ПМС, болю від напруги, нервів чи тривоги. Рекомендується вживати невеличку кількість настоянки, або споживати як чай.

Шлемник широколистий

Ця рослина допоможе від головного болю, пов'язаного з сильною напругою. Вона працює у якості заспокійливого, як релаксант, допомагає зменшити занепокоєння, і, можливо, головний біль, пов'язаний зі стресом.

Імбир

Корінь імбиру використовується у якості лікувального засобу протягом століть. Він особливо ефективно полегшує головний біль, пов'язаний із застудою, віруси та інфекції носових пазух. Імбир контролює процес запалення та полегшує симптоми.

Свіжий імбир можна натерти і залити окропом, як чай. Ще його можна використовувати у яксоті інгаляції: подрібнити корінь та додати в окріп. Обидві форми вживання зменшують інтенсивність головного болю.

Перед застосуванням варто порадитися з лікарем.

 

Джерело:
До списку новин