загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Іван Міклош: Україна встановила світовий рекорд за витратами на пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ще три роки тому, до Майдану, Україна витрачала на пенсії 16% ВВП. Це був світовий рекорд! Бо ж у нормальній країні на пенсії витрачається 8-9% ВВП.

Про це заявив екс-заступник прем'єр-міністра Словаччини, голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош.

Колишній заступник прем'єр-міністра Словаччини зазначив, що пенсійна реформа України була однією із найголовніших реформ країни.

«І це дуже великий успіх. Я можу про це говорити, бо знаю, як проводилася пенсійна реформа у Польщі, Словаччині, Чехії та в інших країнах. Зокрема, в усіх цих країнах реформа пенсійної системи – це дуже чутливе політичне рішення», – каже гість програми.

Водночас, Іван Міклош звернув увагу на те, як виглядала пенсійна система України ще три роки тому, до Революції Гідності.

«На той час Україна витрачала на пенсії 16% ВВП. Це був світовий рекорд! Бо у нормальній країні витрачається 8-9% ВВП. Також розподіл пенсій був дуже несправедливим. Адже одні люди отримували високі пенсії, інші – низькі»,– зауважив Іван Міклош.

Однак сьогодні, на переконання екс-міністра економіки Словаччини, пенсійне забезпечення українців більш-менш справедливе.

«Після проведення пенсійної реформи, пенсії, які не були осучасненими, підвищилися. Також важливим є той факт, що з’явилася певна стійкість щодо  робочого стажу»,– зазначив Міклош.

Голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні додав, що у солідарній системі було зроблено все необхідне, однак, щоби пенсійна система була більш стійкою і щоб у майбутньому були більші доходи до Пенсійного фонду, необхідно створити накопичувальну систему.

«Тоді люди будуть заощаджувати свої кошти для своїх майбутніх пенсій. І вже з наступного року це стосуватиметься людей, професії яких пов’язані із ризиком. Але треба зробити так, щоби це стосувалося ширшого кола людей. І саме я не пропонував робити це вже зараз.

Адже коли люди зберігатимуть кошти на своїх рахунках, вони одночасно не платитимуть за солідарну систему. Відповідно, цю різницю треба буде покривати. Перша можливість для цього – збільшити податки, але вони є високими вже сьогодні, а друга можливість – різницю покриватиме держава. Тому, як на мене, найкращим ресурсом для створення накопичувальної системи може стати дохід від приватизації», – заявив Іван Міклош. 

 

Джерело:
До списку новин