загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Столичний пенсіонер облаштував у власному гаражі пункт прийому відходів і заробляє близько 4 тис грн у місяць

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Дарницькому районі Києва пенсіонер організував у власному гаражі пункт прийому вторинної сировини.

Павло Іванович збирає папір, скляні, пластикові та жерстяні пляшки, повідомляє ecotown.com.ua, посилаючись на Тиждень.ua.

На гаражі пенсіонера немає закличних вивісок та реклами - лише назва "пункт", однак щодня, переважно зранку, сюди приходить багато людей.

За кілограм макулатури столичний бізнесмен пропонує 1,70 грн, за пластикові пляшки - 2,70 гривень, що на 30 копійок дешевше, ніж в офіційних пунктах прийому підприємства «Київміськвторресурси». На цій різниці і заробляє пенсіонер.

"Раз на тиждень все збираю і машиною відвожу до пункту прийому, - каже він. - Виходить додатковий заробіток до пенсії - десь 4 тисячі гривень". 

Районна газета назвала завзятого раціоналізатора "Картоньєро".

За словами Павла Івановича, клієнти його "пункту" поділяються на дві категорії: збирачі сміття і «свідомі». 

«Перші – це пенсіонери, люди без постійного місця проживання та з алкогольною залежністю, які обходять сміттєві баки в районі, перебирають відходи і приносять знайдене, - розповідає ініціативний киянин. - Є навіть рекордсмени: збирач на велосипеді щомісяця привозить макулатури та пляшок близько на 7 тисяч гривень».

Другу категорія своїх клієнтів Павло Іванович називає «свідомими». «Мешканці навколишніх будинків, які приносять маленькі партії пляшок та паперу, здебільшого не беруть гроші або ж отримують пару гривень за відсортоване вдома сміття», - пояснює пенсіонер.

Придатні для вторинної переробки відходи до пункту приносять здебільшого жінки, розповідає столичний пенсіонер. " З кожним днем дівчат стає тільки більше: це ж треба час витратити на те, щоби дійти до пункту перед роботою - не всі готові це робити, - розповідає пенсіонер. - Можливо чоловіки бояться, що оточуючі побачать їх і подумають, що вони як бомжі сміття збирають».

Витрачати час у пошуках пункту прийому вторинної сировини справді не всі погодяться. У Києві зелені кіоски компанії «Київміськвторресурси» розташовані переважно на Лівому березі (всього 47 пунктів прийому вторсировини), а також по одному у районі метро Шулявська, Оболонь та Контрактова площа.  

Джерело:
До списку новин