загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хочете залишатися здоровими? Лікарі рекомендують ходьбу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви знаєте, який найлегший та найприродніший вид фізичної активності? Звичайно, це ходьба! Кому призначають такий вид спорту та які правила ефективних занять ходьбою на біговій доріжці?

Рух – життя! Це добре знають ті, хто займається ходьбою. Доки ви крокуєте, ваш організм здійснює складні механічні рухи м’язами тулуба і кінцівок. Користь ходьби в тому, що така діяльність породжує складні біомеханічні і нейрофізіологічні процеси, які комплексно впливають на весь організм. Працюють різні групи м’язів ніг, активність яких задає тонус усьому тілу.

Яка користь від ходьби?

Ходьба нічим не поступається бігу і впливає на ту ж групу м’язів, проте дещо меншою мірою;

Цей вид спорту є ефективним засобом від застійних процесів в ділянці малого таза;

Такий ненав’язливий вид спорту відмінно долає депресію;

Ходьба на біговій доріжці піднімає загальний тонус організму;

Це фізичне навантаження результативно оздоровлює весь організм у цілому.

Основне правило для тих, хто займатиметься таким видом фізичної діяльності, – ходьба повинна бути регулярною. Здійснювати піші прогулянки необхідно щодня. Не менш ефективним буде п’ятиденний режим. Аби поступово адаптувати своє тіло до навантажень, можна замінити поїздку на роботу на прогулянку.

Якщо займаєтеся на біговій доріжці, прослідкуйте за тим, щоб приміщення було добре провітреним. У вашому випадку можна сміливо відчиняти вікна та вмикати кондиціонер, не боячись протягу, адже ходьба не стимулює активне потовиділення. Щоб організм призвичаювався до ритму, поступово збільшуйте швидкість ходьби та кілометраж.

До речі, ходьба дуже ефективна при схудненні. Аби скинути декілька зайвих кілограмів, слід протягом 30-60 хвилин у день іти зі швидкістю 5-6 км/год. Заняття повинні бути регулярні. Особливо корисні вони для осіб з надмірною вагою, яким тяжко бігати, і тим, хто лише опановує бігову доріжку.

Кому варто зайнятися ходьбою?

Людям із зайвою вагою.

Особам, які страждають від захворювань серцево-судинної системи і різних хронічних захворювань.

Ходьба піде на користь пацієнтам після операції.

Фізично невитривалим людям.

Особам пенсійного віку.

Людям, які мають проблеми із суглобами і хребтом.

Аби ходьба була комфортнішою, лікарі рекомендують практикувати скандинавський стиль з палицями. Тоді основне навантаження зі спини перекладається на руки.

Ходьба як додатковий вид фізичної активності

Ви плануєте активно зайнятися спортом? Тоді у плані ваших тренувань стовідсотково повинна бути ходьба. Чому? Ходьба – це вправи, які допомагають розігрітися і готують ваш організм до більш серйозних навантажень. Не менш важливе правило кожного спортсмена: закінчувати всі фізичні навантаження ходьбою, аби запобігти навантаженню на серце.

Якщо ви активно займаєтеся бігом, то піша ходьба може стати легкою і корисною розминкою перед тренуванням. Наприклад, ви бігаєте вранці, а потім цілий день проводите в сидячому положенні. Незважаючи на ранкове тренування, вам протягом дня не вистачатиме фізичної активності. Щоб компенсувати відсутність руху, можна провести додаткове вечірнє тренування у вигляді ходьби. Такий спорт не позбавить вас сил, а, навпаки, додасть енергії. А ще допоможе компенсувати недоліки сидячого способу життя.

Кілька правил для ефективних занять ходьбою на біговій доріжці:

Заняття повинно тривати від 30-60 хвилин.

Швидкість ходьби для ефективного спалювання жирів повинна сягати 5-7 км/год.

При ходьбі спина має бути випрямлена, плечі розправлені, голова спрямована вперед.

Дихайте правильно: вдих тільки носом, видих – як вам комфортніше. Якщо з’явилася задишка, зменшіть темп ходьби, поки дихання повністю не відновиться, і тільки після цього поступово збільшуйте темп до необхідного рівня.

Займатися будь-якою фізичною діяльністю слід не менше ніж за 1,5-2 години після їди та за 2 години перед сном.

Перед заняттям провітріть приміщення, в якому проходитиме тренування.

Не забувайте, що через рух організм втрачає воду. Тому пийте під час ходьби та після занять.

Джерело:
До списку новин