загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Леонід Ковальчук робить літак із сосни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

— Я не льотчик, я — авіатор. Бо льотчик вийшов із літака і пішов займатись своїми справами. Авіатор наповнює літаками все життя, — розповідає 58-річний ­Леонід ­Ковальчук із Чернівців. 15 років майструє двомісний біплан "Джипсі Мот". Про це йдеться на сайті gazeta.ua.

— Довго шукав прототип для свого літака, — продовжує Леонід Анатолійович. — Зупинився на конструкції англійця Джефрі де Гевілленда. Літак побудували 1925 року майже повністю з дерева. Був таким же популярним в англійських аероклубах, як "кукурузник" у радянській армії. Це — один із перших приватних літаків. Після Першої світової війни багато льотчиків стали цивільними, однак хотіли далі літати.

Креслення "Джипсі Мот" знайшов в інтернеті. Основний матеріал — сосна та спеціальна авіаційна фанера з берези. Деякі деталі обтягну синтетичною тканиною. Пофарбую його у жовтий. Всі навчальні літаки мають такий колір, щоб було видно здалеку.

Літак компактний. Розмах крил — більш як 9 метрів. Для зберігання в гаражі їх можна згорнути назад.

В оригінальному "Джипсі Моті" був бензиновий двигун. Я поставлю дизельний від автомобіля. За одну заправку мій біплан зможе пролітати до тисячі кілометрів. Це як від Чернівців до Сум.

Літак на 90 відсотків завершений. Новий такий ­коштує 100 ­тисяч євро (майже 3,5 млн грн. — ГПУ). Моя робота — повністю ручна, тож дорожча. Однак продавати не збираюсь. Це ніби власну нирку віддати.

Мрію полетіти на своєму літаку до Австралії. 1930-го жінка-авіатор Емі Джонсон з Англії перелетіла з Лондона до австралійського Дарвіна за 19 днів. Повернулась в Англію героїнею. Перед цим батько придбав для неї вживаний "Джип­сі Мот". Відремонтував. Емі закінчила курси авіатехніків.

Леонід Анатолійович отримав економічну освіту. З дитинства цікавився літаками. 35 років працює керівником авіамодельного гуртка в Будинку творчості дітей та юнацтва. Закінчив Міжнародний центр підготовки пілотів. Має сертифікат приватного пілота. У 40 років здійснив перший самостійний виліт.

— Найбільше заважає брак вільного часу, — додає чоловік. — Доводиться працювати на трьох роботах. Літаком займаюся лише на вихідних. Через рік вийду на пенсію, зможу більше часу приділяти захопленню. Жінка і дві доньки ставляться до нього лояльно.

Джерело:
До списку новин