загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що не можна робити у Великий піст-2018: головні заборони

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Великий піст в 2018 році розпочнеться 19 лютого, він є найсуворішим і головним в році і передує святу Пасхи. Під час Великого посту треба утримуватися від забороненої їжі, а також приділяти багато часу молитві. Щоб провести Великий піст правильно, потрібно знати і про заборони цього періоду. Що не можна робити під час Великого посту?

Віруючі люди під час Великого посту не повинні жити так, ніби його не існує. Така заборона пов'язана з тим, що віруючі повинні принести крихітну жертву в пам'ять про страждання Спасителя, які Він пережив незадовго до смерті, а також про Його сорокаденне усамітнення в пустелі. Жертвою є утримання і особливе проведення часу, якого важливо дотримуватися протягом 48 днів.

Перш за все, під час Великого посту існує багато суворих правил, що стосуються харчування. Основним правилом є, звичайно ж, відмова від вживання продуктів тваринного походження: м'яса, риби, курки, молока і яєць. Також в піст небажано вживати багато прянощів, солі, цукру, смаженої їжі. Овочі і фрукти повинні стати основою раціону харчування під час Великого посту. Їжа повинна бути різноманітною, але в той же час простою. Ступінь харчового посту варто визначати виходячи зі стану здоров'я та індивідуальних протипоказань.

Також у Великий піст не можна вінчатися. А подружжю у цей період бажано утримуватися від близькості заради відведення більшої кількості часу посту і молитві. Гастрономічні обмеження не є основною метою посту, а є його важливою складовою, як і тілесний піст.

Крім того, важливо, як постить душа людини. Людина, яка дотримується правил посту, не повинна забувати і про молитву, приділяти їй значно більше часу, ніж зазвичай, інакше фізичне і тілесне утримання не матиме сенсу. Важливо обмежити розваги та відвідування різних розважальних заходів. У період Великого посту не можна приділяти багато часу читанню легкої літератури, соціальним мережам, перегляду телевізора. Душа повинна трудитися, а час проходити з користю.

Під час Великого посту потрібно обов'язково хоча б кілька разів відвідати храм, причащатися і бути присутнім на найважливіших великопісних службах. Не можна відмовляти в допомозі тим, хто її потребує, подавати милостиню біднякам.

Не можна бути дратівливим, ображати своїх близьких, звеличувати себе над ними. Особлива заборона - гордість своїми пісними успіхами, вона знецінить всі зусилля і віддалить від Христа.

 

Джерело:
До списку новин