загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Революція Гідності: ТОП-5 фільмів про Майдан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Суспільна пам’ять зберігатиме події 2013-14 років допоки про них говоритимуть, писатимуть книги, пісні, зніматимуть кіно. Доленосні події на Майдані залишили величезний відбиток в культурі, створили новий виток в кіно – документалістиці.

Євромайдан – це знакова подія для українців. Його початок ознаменував прагнення створити справді європейську країну без корупції, брехні та політичних ігор. Суспільство зробило перший крок до Європи та показало рішучість своїх намірів. На жаль, українці заплатили за Майдан велику ціну...

Події Революції Гідності згуртували не тільки націю, але й митців. Музиканти, натхненні Майданом, записали низку пісень, а літератори один за одним публікували свої книги, в яких висвітлили події крізь призму власного сприйняття. Не обійшов увагою вплив Революції Гідності й кіноіндустрію. Українські фільми, які досі не славились популярністю за кордоном, тепер збирали овації на світових прем'єрах. Відтак світ українського кіно поповнився популярним жанром – документалістикою.

Пропонуємо до перегляду ТОП-5 кінострічок про Революцію Гідності на Майдані, які не дозволять забути ціну свободи.

Революція гідності, 2014, Україна
Автор – Олександр Семирядченко
У фільмі зібрані кадри переломних та найбільш вражаючих подій останніх місяців революції. В квадрі, найвідоміші українці, осмислюють пережите та відповідають на болючі питання, як жити далі.

Майдан, 2014, Нідерланди, Україна
Режисер – Сергей Лозніця
Набір випадкових сцен з життя Майдану, знятих статичною камерою.
Картина представляла Україну в конкурсній програмі фестивалю в Каннах і ще на кількох великих всесвітніх кінофорумах.

Все палає, 2015, Україна
Александр Течинский, Алексей Солодунов, Дмитрий Стойков
Стрічка про універсальний зразок повстань і протестів особливого виду. Фільм отримав відзнаку німецького кінофестивалю DOK Leipzig як “видатний східноєвропейський фільм”.

Бійня на Майдані, 2014, США, Україна
Режисер – Джон Бек Хофман
Фільм розслідує події 20 лютого 2014 року, коли більше 50 людей були застрелені на площі Незалежності в Києві.

Зима в огні, 2015, США, Великобританія, Україна
Режисер – Євген Афінеєвський
Картина отримала приз глядацьких симпатій кінофестивалю в Торонто та була номінована на ОСКАР, як найкращий документальний фільм.

 

Джерело:
До списку новин