загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні відзначають Міжнародний день рідної мови

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 21 лютого, відзначають Міжнародний день рідної мови (International Mother Language Day). Це свято було встановлено з метою розвитку різних мов і культур. 

Міжнародний день рідної мови був встановлений 17 листопада 1999 року Генеральною конференцією ЮНЕСКО. Відзначати його почали з 2000 року щорічно, дата – 21 лютого.

Генеральна Асамблея ООН в резолюції оголосила 2008 рік Міжнародним роком мов, а 2010 – Міжнародним роком в ім'я зближення культур.

Дата для цього дня – 21 лютого, була вибрана не випадково і пов'язана з подіями, що відбулися більш ніж півстоліття тому в Дацці (столиця Бангладеш). У 1952 році студенти вийшли відстоювати свою рідну мову бенгалі, вимагали визнати її однією з державних мов країни. Студенти були вбиті поліцейськими в цей же день.

Наразі у світі існує близько шести тисяч мов. Проте, за оцінками ЮНЕСКО, половина з них зовсім скоро можуть втратити останніх носіїв.

Кожна мова унікальна і відкладає особливий відбиток на його носіїв.

У 2003 році Генеральний директор ЮНЕСКО сказав: "Чому стільки уваги приділяється рідній мові? Тому що мови становлять неповторне вираження людської творчості в усьому його розмаїтті. Як інструмент комунікації, сприйняття і роздумів, мова також описує те, як ми бачимо світ, і відображає зв'язок між минулим, сьогоденням і майбутнім. Мови несуть сліди випадкових зустрічей, різні джерела, з яких вони насичувалися, кожна згідно зі своєю окремою історією. Рідні мови унікальні в тому відношенні, яким вони накладають відбиток на кожну людину з моменту народження, наділяючи її особливим баченням речей, які ніколи насправді не зникнуть, незважаючи на те, що згодом людина оволодіває багатьма мовами. Вивчення іноземної мови — це спосіб познайомитися з іншим баченням світу, з іншими підходами".

У День рідної мови у багатьох країнах проводяться заходи, спрямовані на те, щоб викликати повагу до всіх народів і мов, а також привернути увагу до проблеми їх зникнення.

 

Джерело:
До списку новин