загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Громадяни, які виграють міжнародні суди щодо пенсій, все одно їх не отримують, – Павловський

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На практиці українці не можуть реалізувати свою виграшну справу у міжнародних інстанціях щодо виплати пенсії в Україні.

Про це  на телеканалі ZIK говорив експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

«Декілька років зустрічався з цікавою статистикою, де йшлося про те, що в українських судах нижчого рівня близько 80 відсотків справ стосуються соціального захисту і пенсійного забезпечення. Фактично, суди завалені цими справами і люди, як правило, їх виграють», – розповів Павловський.

Але проблема, за його словами, у тому, що люди не можуть реалізувати свою виграшну справу за рішенням суду на практиці.

«Доходить до того, що у Європейському суді з прав людини найбільше справ від України є щодо пенсійного забезпечення і соціального захисту. Наприклад, минулого року українець виграв суд проти України в Європейському суді, тому що він отримував пенсію, нижчу за прожитковий мінімум для непрацездатної особи. Через це Україну зобов’язали компенсувати кошти за всі роки та ще й виплатити штраф 3,5 тисячі євро. І це не одиничний випадок», – прокоментував гість.

Але він зазначив, що ці кошти в Україні не хочуть виплачувати через різне трактування українського законодавства.

«Тим, хто виграє міжнародні суди, не виплачують коштів. Тому що всупереч неодноразовому рішенню Конституційного суду, що одним законом не можна змінювати інший, все одно щороку в Україні затверджують державний бюджет, в якому є так звані перехідні положення. Які, як правило, зупиняють дію 30-40 законів і переважно тих, що стосуються соціального захисту і пенсійного забезпечення різних категорій людей. Адже там написано, що норми цих законів будуть виконуватися тільки тоді, якщо уряд буде мати наявні кошти в державному бюджеті на виконання цих законів. Тобто ми підвищили пенсії, але за залишковим принципом на соціальні закони в уряду ніколи немає грошей», – прокоментував Павловський.  

 

Джерело:
До списку новин