загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Налягайте на "морський женьшень" - і не хворітимете

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Морська капуста не лише насичує органiзм йодом, а й виводить токсини. Лiкарi давнього Китаю називали її "морським женьшенем" - за здатнiсть вiдновлювати сили та здоров'я. Й донині ці водоростi дивують лiкарiв своїми цiлющими властивостями. Кажуть, якщо лише раз на тиждень вживати морську капусту, можна забезпечити органiзм мiсячним запасом вiтамiнiв та мiкроелементiв. Благо, нинi морська капуста не є екзотикою - вона продається на кожному кроцi.

- Чим така корисна морська капуста?

- Вона має унiкальний склад амiнокислот, полiнасичених жирних кислот, вiтамiнiв А, С, D, E, PP, групи В, а також мiкроелементiв - калiю, натрiю, кальцiю, магнiю, йоду, сiрки, фосфору, кремнiю, - каже Володимир Родiонов, провiдний науковий спiвробiтник Iнституту педiатрiї, акушерства та гiнекологiї АМН України. - Вiдтак, регулярно вживаючи ламiнарiю, ви збагачуєте органiзм практично усiма необхiдними для життєдiяльностi речовинами. До речi, багато сучасних лiкарських засобiв також вироблено на основi цих водоростей - тобто, її кориснiсть науково обгрунтована.

- Кажуть, вона мiстить багато йоду...

- Це лише одна з причин, чому треба споживати морьску капусту. Вона має здатнiсть акумулювати цей мiкроелемент краще, нiж iншi морепродукти. До того ж, йод з морської капусти легко засвоюється органiзмом, адже йде у зв’язцi з амiнокислотами. А за вмiстом вiтамiну С ламiнарiя не поступається лимонам та апельсинам. Для забезпечення органiзму цим вiтамiном достатньо щодня з’їдати 200  грамiв морської капусти.

Крiм того, вживання морської капусти запобiгає розвитку атеросклерозу, виводячи з судин холестерин - завдяки наявностi спецiальної речовини стерину. Ламiнарiя покращує формулу кровi, а також запобiгає утворенню тробмiв. А ще вона - прекрасний засiб проти "лiнивого" кишкiвника. Розбухаючи та збiльшуючись в об’ємi, вона стимулює його дiяльнiсть.

А останнi дослiдження вчених довели, що ламiнарiя мiстить бiологiчно активнi речовини, що виводять токсини, солi важких металiв та радiонуклiди, пiдвищують iмунiтет та знижують ризик розвитку онкозахворювань. Ось чому, зважаючи на  нашу екологiю, стан повiтря у мiстах, спосiб життя, цей продукт бажано включити у щоденний рацiон.

- Але далеко не кожен любить морську капусту...

- Якщо хтось не сприймає ламiнарiю у "натуральному" виглядi, її можна додавати подрiбненою до салатiв, перших чи других страв. Оскiльки вона не має якогось особливого смаку чи рiзкого запаху, нiхто майже й не помiтить. Її можна тушкувати, варити, пiдсмажувати, маринувати - вона буде однаково корисною у будь-якому виглядi. Є навiть сушена ламiнарiя, яку можна вживати у виглядi порошку.

Джерело:
До списку новин