загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи потрібно міняти паспорти на ID-карти і скільки це коштує

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Керівники профільних міністерств згадували, що повинен відбутися повний перехід на ID-карти.

У 2018 році українці зможуть отримати 3 млн внутрішніх паспортів нового зразка (пластикова ID-карта). Це вдвічі рази більше, ніж видано за перші два роки – з 11 січня 2016 року. Законодавство все ще не зобов'язує українців обмінювати паперові паспорти на ID-карти, але така можливість передбачена, а вимоги незабаром можуть оновитися.

Поки що кінцевої дати для обов'язкової зміни старого паспорта на ID-карту в українському законодавстві не передбачили. У Головному управлінні Державної міграційної служби (ДМС) запевнили, що заміна старого паспорта на ID-карту, що термін дії паспорта-книжки не закінчиться в 2020 році. У планах є проекти, пов'язані з повним переходом на ID-картки, кажуть в управлінні, але ніяких офіційних розпоряджень на даний момент не існує.

Втім, з 1 січня 2016 року ГМС здійснює оформлення паспорта за допомогою Єдиного демографічного реєстру, створення і функціонування якого передбачено Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". У ст. 21 даного документа зазначено, що "паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій", інші варіанти законом не передбачені.

Крім того, керівники профільних міністерств не раз згадували, що повний перехід на ID-карти повинен відбутися до 2020 року. Так, ще в 2015 році глава МВС Арсен Аваков писав в Facebook, що "законом України передбачено п'ятирічний перехідний період".

Є і суто практичні плюси: так, ID-карта дозволяє користуватися онлайн-режимом надання держпослуг. А більшу частину сервісів влада обіцяє все-таки перевести в онлайн.

В цілому головна перевага ID-карти – безпека, так як підробити її практично неможливо. Також ID-паспортом набагато зручніше користуватися, ніж паперовим, так як він менше за розміром і набагато зносостійкий. Головний мінус ID-карти – термін дії і пов'язані з ним витрати на отримання нового.

Ціна ID

Зараз ID-карти видають безкоштовно особам, які досягли 14 років. Решті доведеться заплатити близько 10% від суми мінімальної зарплати. Загальна вартість адміністративного збору за станом на 2018 рік становить 279 грн. Отримання ID-карти за прискореною процедурою – за 10 днів – обійдеться в 366 грн.

ID-карту можна оформити не тільки в територіальному підрозділі ДМС, а й в будь-якому сервісному центрі, який розташований в районі вашого місця реєстрації. Там, крім адміністративного збору, доведеться ще оплатити послуги самого центру.

 

Джерело:
До списку новин