загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заповіді 104-річного карпатського мудреця для здоров’я душі і тіла

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Високо в Карпатах жив безжурний і працьовитий Андрій Ворон. Він не знав про існування мотивуючих тренінгів, не був лайф-коучем і не виступав на конференціях. Це був звичайний чоловік, який прожив 104 роки і, до речі, помер зовсім не від старості, а від нещасного випадку в розпал робочого дня. Старець жив за своїми особливими, простими правилами і все своє життя робив помітки, записував все найважливіше і цінне.

Одного разу ці записи потрапили в руки журналісту і письменнику Мирославу Дочинцю, якому пощастило бути знайомим з Вороном (як він сам себе називав), і в 2010 році вийшла книга “Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона – як жити довго в щасті і радості”.

Він радить навчитися бачити довкола все живе і радіти тому, вдивлятися у все добрими очима і з уважним серцем і тоді відкриються тобі такі знання, які не знайдеш у книгах. Шукай нагоди побути біля води, і вона зніме втому, промиє думку.

Навчися бачити довкола все живе і радіти йому – бадилині, дереву, птиці, тварині, землі, небу. Вдивляйся в них добрими очима і з уважним серцем – і відкриються тобі такі знання, які не знайдеш у книгах. І побачиш у них себе – упокореного і оновленого.

7 головних речей, яким треба навчитися:

Знайти радість у цьому житті. Радість кожної подарованої тобі хвилини.

Принести радість іншим. Бути людяним.

Прощати. Завжди. Всіх і себе.

Каятися. Звільнятися від гріха і помилок.

Сміятися. Обличчям і душею. До людей і до себе.

Дихати. Вільно, глибоко і з насолодою.

Спати. Вволю та із задоволенням.

Щасливий, хто має доброго і вірного товариша на довгі роки. Це подовжить і йому вік.

Спати вволю, але не більше 8 годин. Від пересипання млявість крові, а від застою крові частішають кров’яні удари.

Не читайте руйнівних газет. Кожна друга така. Краще взагалі газет не читати. Вони засівають в уми “чорноту”.

Гроші. Гроші не головне. Але й здобути без них головне важко. Гроші не приносять щастя, але без них ще більше нещастя. Як ти до грошей – так вони до тебе.

Життя – гра. Один раз виграв, іншим разом програв. За що купив, за те й продав. Важливе обертається в порох, дрібниця стає Долею. Тому всерйоз не переймайся миттєвостями днів. Вони минуть. Усе мине.

Не ти для часу, а час для тебе. Не діли хвилину, годину. Не обганяй і не помножуй час. Скорися його звичайному і мудрому плину. І він винесе тебе, куди належить – у Вічність. Увійди в час, як у ріку, розчинися в ньому… Щоб простити минуле, пізнати теперішнє і розгадати майбутнє. І прийде спокій сили. І сила спокою.

Світ є таким, яким ти його бачиш, а не таким як бачить сусід і показує телевізор. Вір своїм очам і своєму розуму. Нехай не бентежать твоєї душі і не плутають твоїх кроків чужі погляди. Живи власною головою. Але правду і мудрість здобудеш лише в розмовах і міркуванні з іншими людьми. Це розвиває розум більше, ніж книги. Той, хто слухає, має вісім вух. Той, що спостерігає збоку, має вісім очей.

Будь відкритим. Дивися людям в очі. Це знезброює навіть звірів, не те що людей.

Все тобі можна. Але не все потрібно. Все тобі дозволяється, але не все корисне. Вибирай, не те, що хочеться, а те, що потрібно. Я не покликаю тебе вибирати лише корисне. Життя буде пісним. Я, приміром, з корисного і красивого частіше вибираю-красиве. Серце бере гору над розсудом.

Перше слово вранці – Богу!

Щоб довго бути молодим

Стриножуйте свої бажання. Не витискайте з каменя воду. Живіть легко і з радістю. День зустрічайте усмішкою, а вечір – прогулянкою.

Не переїдайте. Лягайте на голодний шлунок. Не сідайте за стіл, якщо там немає овочів. Забудьте про смажене, жирне і солодке. Молоко теж не раджу пити, хіба що кисле. Цукор і м’ясо гниють в людині. А отже, і людина гниє. В якому б ви не були захланному стані, один 40-денний піст явить вам перше диво. А подальші принесуть очищення, відновлення, відмолодження.

Тримай організм у чистоті. Сирі овочі – як віник для нутрощів. Добре чистить і польовий хвощ. Його заварюють і п’ють, як чай. Так само й бруньки, листя, сік берези.

Найкраще питво – вода і чаї з трав та листя.

Щодня омивання всього тіла. Якщо немає змоги, обтирайте тіло мокрою онучкою. Неоціненне благо – ванна з сінної полови, якої багато в кожній стодолі. Кілограм кладуть до торбочки, заливають водою, доводять до кипіння, настоюють і вливають у корито чи ванну. Добре туди ж заварити і горіхове листя. А коли втомлені, всипте у ванну 1-2 кг солі або заваріть добрий жмут соснових гілок. Потіште своє тіло і легені.

Не обтяжуй себе земними благами. Земне гне до землі, а небесне – дарує високу і ясну як небеса, свободу.

Якщо будеш помічати красу довкола, то завжди будеш перебувати в Природі. І будеш черпати від неї сили.

Джерело:
До списку новин