загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли і як садити розсаду помідорів?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прихід весни ставить перед городниками запитання «Коли садити розсаду помідорів?». Всі дачники мають різні думки на цей рахунок. Вибрати правильний період необхідно для того, щоб урожай достиг вчасно, а не до осені. У першу чергу потрібно визначити місце посадки томатів - це буде відкритий грунт або теплиця.

Коли садити томати на розсаду для вирощування в теплицях? В останні дні лютого вже потрібно почати підготовку насіння. Але, щоб вирощувати розсаду томата у відкритому грунті насіння сіють трохи пізніше - в середині березня. Для отримання раннього врожаю, необхідно заздалегідь почати готувати насіння. Це потрібно робити правильно, для того, щоб майбутня розсада була сильною та здоровою.

Підготуванняння розсади помідорів

Як же правильно підготувати насіння? Якщо Ви віддаєте перевагу насінню з власного врожаю, то восени потрібно вибрати кращий плід і зібрати з нього все насіння, а потім на зимовий період покласти їх у папір або полотняний мішок і прибрати в сухе і темне місце. Після того, як Ви вирішили, коли будете робити посів помідорів на розсаду, власні насіння або куплені в магазині, потрібно протравити в трохи підігрітому 1% -ому розчині марганцівки.

Після такого знезараження насіння необхідно обмити і покласти у термос з водою 50°C на 2 години. Не можна гріти насіння близько батарей, це їх сильно пересушить. Щоб насіння проросли швидше, їх обробляють стимулятором росту. Він продається в магазинах, але можна зробити його і самостійно: 1 л. деревної золи розмішати в півлітрі теплої води і настояти 24 години. Насіння в стимуляторі тримають 3-4 години. Потім їх можна вже висаджувати в грунт.

Грунт для розсади помідорів можна використовувати як універсальний, так і спеціальний. Садову землю з ділянки потрібно прожарювати або обробляти марганцівкою (зробити слабкий розчин).

Можна користуватися при посіві насіння місячним календарем, де враховуються найбільш сприятливі дні для висадки насіння, адже місяць дуже добре впливає на загальний стан і ріст рослин.

Сіяти насіння потрібно в борозенки на 1 см в глибину і з відстанню 3-4 см від кожного. Різні сорти краще підписати, щоб при осінньому зборі можна було зробити висновки про кожен вид томата. Полити землю необхідно з пульверизатора, щоб сильна струмінь не вимила насіння з під землі.

Накривши ящик зверху плівкою, або склом, потрібно його поставити в тепле темне місце до появи сходів. Але потрібно постійно стежити за вологістю грунту. Після того, як паростки з’являться, ящик потрібно поставити на освітлене місце. Крім того, необхідно розсаду додатково підсвічувати у вечірній час.

Вирощування розсади помідорів

Наступний етап - пікіровка. Вона проводиться у фазі появи двох справжніх листків. Пікіровку здійснюють лопаткою або спеціальною виделкою, дуже обережно, щоб не поламати стебло рослини. Вийнявши паросток із землі, потрібно відщипнути близько третини кореня і помістити в окрему склянку, який повинен бути високим, для того, щоб надалі можна було підсипати в нього ще землі. Після пікіровки, розсаду обов’язково поливають і прибирають з сонця для того, щоб вона трохи зміцніла.

Для гарту розсади томатів потрібна температура 10°C. Це може бути балкон, лоджія або веранда. Але, обов’язково в перші дні гарту, рослини потрібно прикривати від сонця, так як воно може спалити їх листя. Загартовування розсади перед висадкою в грунт починають за 2 тижні. Розсаду привчають до свіжого повітря і до більш низькій температурі, ніж у приміщенні. Можна відкрити кватирку, вікно, а можна і винести рослини на балкон або взагалі на вулицю спочатку на 20 хвилин, а потім збільшуючи час гарту. Загартування розсади, як стверджують садівники, краще, ніж гарт насіння, розігрітих в теплій воді.

Підгодовувати розсаду помідорів потрібно протягом усього періоду росту наступним розчином: 40 гр. суперфосфату, 5 гр. аміачної селітри і 12 гр. хлористого калію розведених у відрі з водою. Поливають розсаду цією сумішшю один раз на тиждень, але кожен раз дози подвоюють. Підгодівлю варто припинити, якщо деякі рослини швидко витягуються.

Обробку від фітофтори розсаду томатів проводиться за 2-3 дні перед посадкою на постійне місце. Для цього в 3-х літрах гарячої води розчиняється мідний купорос і борна кислота. І той і інший порошок беруть на кінчику ножа. Потім цим, попередньо охолоджені, розчином обприскуються всі рослини перед висадкою з ранку, або за день - ввечері.

Якщо Ви знаєте, коли сіяти помідори на розсаду і враховуєте всі правила догляду, то Ваша праця буде щедро обдарований багатим урожаєм восени.

 

Джерело:
До списку новин