загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Онлайн-калькулятор порахує українцям можливу економію на електроенергії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Починати потрібно з розуміння, скільки споживається і витрачається на енергію.

При комплексному підході можна заощадити до 50% сімейних витрат на електроенергію. Для економії коштів необхідно використовувати двозонний лічильник електроенергії, LED-лампи і "розумні" розетки з таймерами.

Двузонний лічильник дозволяє платити в 2 рази менше за електроенергію з 23:00 до 07:00 годин. LED-лампи до 9 економічніше старих ламп розжарювання. А "розумні" розетки дозволяють запрограмувати автоматичне включення і виключення електроприладів в найбільш зручний і вигідний час. Також рекомендується використовувати електроприлади з високим класом енергоефективності.

Щоб швидко порахувати, скільки ж коштів сім'я може заощадити на електроенергії в місяць або рік, можна скористатися онлайн-калькулятором енергоефективності на сайті ДТЕК ЕСКО за адресою: https://dtek-esco.com/calc.

У калькуляторі досить вибрати електроприлади, які ви використовуєте вдома, при необхідності уточнити їх потужність і час використання. А внизу відразу з'являється результат: скільки ви витрачаєте на електроенергію зараз, і скільки можете економити при комплексному підході в місяць, на рік, за 5 і 10 років.

"Ми хочемо зробити енергозбереження доступним для більшої кількості людей. Починати потрібно з простого підрахунку, скільки ми споживаємо і витрачаємо на енергію, і скільки можемо заощадити", – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Такий підрахунок дозволить визначити, наскільки вигідно купувати двозонний лічильник, LED-лампи і розетки з таймерами, і як швидко вони окупляться. Замовити прилади для економії можна в наборах Розумний WATT разом з послугою швидкого встановлення двозонних лічильників електроенергії.

 

Джерело:
До списку новин