загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Морози до кінця березня: синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Весняні місяці очікуються прохолодними і сирими: холодний березень, мінливий квітень і дощовий травень.

За календарем вже майже весна, але холоди поки що не відступають: за прогнозами Укргідрометцентру, березень почнеться 15-20-градусними нічними морозами. А от щодо кліматичних термінів приходу весни оцінки фахівців Укргідрометцентру і розрахунки народних синоптиків розходяться.

Думка науки

За словами головного синоптика країни Миколи Кульбіди, кліматична весна настає, коли температура стійко перейде через 0 градусів.

"Тенденції останніх років вказують на прихід весни в нормальні терміни, але вона буде затяжною з поступовим підвищенням температури, – говорить Кульбіда. – У північних областях країни потеплішає в середині березня, в південних – на початку місяця. Але не варто виключати в березні і квітні короткочасного повернення зими, снігопадів і морозів, як було попередніми роками".

Начальник відділу кліматичних досліджень Українського гідрометінституту Вазіра Мартазінова також говорить, що зараз погодна ситуація в Україні характеризується затяжною кліматичною весною, яка за температурним режимом триває до середини червня. Нинішній рік, на її думку, не стане винятком. Нарешті, погодні сайти, де розраховується погода на місяць вперед, також обіцяють нічні морози до середини березня практично повсюдно, вони закінчаться лише в другій половині місяця.

Народний синоптик

Народний синоптик Леонід Горбань розрахував, що березень обіцяє бути не по-весняному морозним і сніжним, причому сніг йтиме майже всю першу декаду. Потім сильні вітри з півдня принесуть тепло і рясні дощі.

"Лише в третій декаді березня прийде справжня весна, але буде вона недовгою, квітень також почнеться мокрим снігом, дощем і вітрами, – каже Горбань. – Весь місяць погода очікується нестійкою, то ясно і тепло, то похмуро і дощі. На Великдень (8 квітня) похмуро, але тепло і сухо. Останнього тижня місяця потеплішає вище +20. Травень виявиться дощовитішим, ніж в попередніми роками, але без виснажливої спеки. Лише в середині третьої декади потеплішає до +25 і вище".

Олександр Панченко

 

Джерело:
До списку новин