загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

82-річна пенсіонерка відкрила бізнес після 10 років нелегального життя в Америці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська пенсіонерка 82-річна Любов Зінов'єва після десяти років нелегального життя в США відкрила свій власний бізнес з продажу в'язаних речей.

До еміграції в США жінка працювала в туберкульозному диспансері. А в 1995 році у віці 60 років полетіла на заробітки в Америку, щоб допомогти родині, повідомляє gazeta.ua із посиланням на fakty.ua.

"Ми жили всією родиною у трикімнатній квартирі. У сина вже було двоє дітей. Донька тоді тільки вийшла заміж і завагітніла. Було дуже тісно. Далі так жити не годилося. Чоловік мій був добрий, порядний чоловік, але не пробивний. Задовольнявся тим, що було, в завтрашній день не заглядав. Я ж дуже хотіла допомогти родині. А де на пострадянському просторі в 1995 році можна було заробити? Вирішила летіти до Америки. Грошей на квиток не було. Знайома порекомендувала фірму, яка надсилала запрошення і оплачувала переліт, але гроші з відсотками потрібно було повернути компанії протягом шести місяців", — розповідає Любов Зінов'єва.

Із 42 доларами в кишені, без знання мови поїхала в чужу країну. Там влаштувалася працювати доглядальницею в литовську сім'ю, яка жила на Манхеттені.

"Компанія-відправник відібрала мій паспорт і кожен місяць забирала майже весь заробіток - 160 доларів. Тільки 20 доларів в тиждень, які мені платили за невикористаний вихідний, я посилала додому", — розповідає бабуся.

Через рік термін візи закінчився, а грошей на зворотний квиток назбирати не вдалося. Ще через рік Зінов'єва за рекомендацією потрапила на роботу в сім'ю мільйонерів, яка володіла 14-поверховим дохідним будинком.

"За десять років мене ніхто й не запитав про візу. Якщо нічого не порушуєш, то тебе й не чіпають. Лише одного разу перехвилювалася, коли в моїх руках вибухнула соковижималка і сильно мене поранило. Було ризиковано з'являтися в державній лікарні, тому Світу (роботодавець) відвезла мене в приватну клініку і заплатила за моє лікування більше двох тисяч доларів", — розповіла Зінов'єва.

У віці 82 років жінка відкрила в прибутковий бізнес. В цьому їй допомогла онучка Віка, яка попросила зв'язати светр. Річ сподобалася колегам дівчини і у жінки з'явилися перші замовлення. Замовлень стало так багато, що Любов Зінов'єва не встигала їх виконувати і стала залучати інших майстринь до виконання замовлень.

"Я спустилася на перший поверх нашого будинку до сусідки. Знаючи, що вона вміє в'язати і додатковий заробіток їй не завадить, запропонувала нам допомогти. Потім підключила бабусю моєї найкращої подруги і ще кілька пенсіонерок, які мають бажання зайняти себе чимось корисним. Від продажу пов'язаного светри вони отримують 50 відсотків", — розповідає онучка Віка.

Джерело:
До списку новин