загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скільки коштує щастя? Науковці спробували дізнатись цю суму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські вчені університетів Пердью та Вірджинії порівняли дані про доходи 1,7 мільйона людей з 164 країн світу та їхній рівень задоволення життям і підрахували, яку суму грошей потрібно для щастя, повідомляє газета "Експрес".   Отже, за даними дослідження, в середньому людям необхідно 95 тисяч доларів на рік, щоб відчувати себе щасливими. Найбільше потребують австралійці —  аж 125 тисяч, а от жителям Східної Європи для щастя вистачить і 45 тисяч доларів на рік.  

Але цікаво, що подальше збільшення доходу зменшує рівень щастя! Чому? І чи можливо бути щасливим без грошей?  

—  Самі собою гроші щастя не приносять, —  каже Богдан Божук, кандидат медичних наук, президент Української асоціації лікарів-психологів. —  Щастя приносять можливості, які відкриваються, гарантія стабільності життя та впевненість у завтрашньому дні. А також соціальний статус, який зростає із зростанням доходу.  

—  Гроші —  це інструмент, який дозволяє людині отримати ті матеріальні речі, які асоціюються зі щастям. Однак ставити знак рівності між грошима й щастям не можна, - додає Ірина Музичук, член Асоціації психологів України. —  Особливо, якщо людина бачить щастя не в розкошах, які можна отримати за допомогою грошей, а в простих речах. Навіть банально в тому, щоб мати можливість прокинутися вранці.  

—  Чи можна бути щасливим без грошей?  

Б. Божук:   —  На рівень щастя людини впливає те, наскільки здійсненні її бажання і мотиви, наскільки в житті сповнюється те, що заплановано. Також важливим чинником є здоров’я, оскільки його відсутність не може бути компенсована жодними сумами грошей.   Людина може бути щасливою і без грошей —  але винятково за умови, що вона може сама забезпечити свої потреби.   

І. Музичук:   —  Щастя —  це гармонія, коли немає протиріч між баченням свого місця у світі та реальним станом речей.    Сучасне суспільство —  суспільство споживання, основна мета маркетологів —  продавати якомога більше. Звідси походить хибна думка, що ти нічого не можеш, якщо в тебе немає грошей. Насправді ж великі групи людей живуть щасливо й без них.  

—  А чому рівень щастя падає, коли людина отримує дуже великі гроші?  

І. Музичук:   —  Більше грошей —  більше зобов’язань, а це стає тягарем та випробуванням. Часто люди, що виграють у лотерею, не стають від цього щасливішими. Їх починають атакувати з усіх боків -- родичі, друзі, знайомі, просити допомоги... Це пригнічує, адже без грошей ти був не такий потрібний.  

Б. Божук:   —  Коли рівень доходу перевищує рівень максимальних потреб, людина починає втрачати мотивацію для подальшої діяльності. Усе, чого хотілося, вже можна собі дозволити, слід напружитись і придумати, чого прагнути далі. Окрім цього, наростає тривога, як вберегти своє багатство, з’являється страх за власне життя і безпеку.

Наталія КІНДРАТІВ

Джерело:
До списку новин