загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Волині хірурги приловчилися долати рак за допомогою авіаційного інструменту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Космічні технології в медицині стали справжнім проривом для лікарні в Луцьку. Хворим на рак прямої кишки, яким раніше в Україні відмовляли в операціях, тепер допомагають на Волині. Там навчилися використовувати гідроскальпель, котрий не ріже, а розтинає тканини водою під тиском у 40 атмосфер, йдеться в сюжеті ТСН.

До операцій хірург Олександр Зінчук готує інструменти самостійно та каже, що треба і вміти користуватися, і любити техніку, котра прийшла до медицини з авіаційної галузі. Там подібні прилади використовують у датчиках положення. Науковці однієї з найдавніших кафедр авіаційного університету завдяки струменевій технології навчилися також різати граніт, чистити метал, прибирати злітну смугу від гуми, а по цьому вирішили свій метод випробувати на органічних тканинах. Матеріал для випробувань купували на базарі у м’ясному відділі, а за наслідками дослідів апарат удосконалювали до рівня, коли діаметр струменя дорівнює цівочці води, випущеній зі шприца. 

Інструмент виготовили на підприємстві, що раніше працювало на космос – конструкторському бюро арматуробудування. Гідроскальпель повністю автономний, він живиться від кисневих балонів, які використовують драйвери. Його властивості дозволяють проводити дуже складні операції та видаляти врослі в сусідні органи пухлини, де жоден інший хірургічний інструмент упоратися нездатен. У лікарні вже зробили з півсотні операцій гідроскальпелем і кажуть, що після цього 70% пацієнтів долали онкологію. Тож тепер у Луцьку сміливо беруться за випадки, які раніше вважалися не операбельними, та дають надію хворим на рак прямої кишки у надскладних ситуаціях.

Відео можна переглянути тут:

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич 

Джерело:
До списку новин