загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найцікавіші факти про слухові апарати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Використання слухового апарату має ряд цікавих факторів, про які мало хто здогадується.

Сьогодні носіння слухового апарату (далі СА) стало повсякденною практикою, якій оточуючі не приділяють достатньої уваги. Це стало можливим завдяки багаторазовому зменшенню самих протезів і поліпшення якості передачі звуків. Тим не менш, носіння даного пристрою має ряд цікавих факторів, про які мало хто здогадується.

Носіння слухового апарату: факти, про які потрібно знати

Використання слухового апарату має свої особливості, які варто знати всім, хто змушений застосовувати його в повсякденному житті.

  1. 1. Носіння протеза досить часто призводить до збільшеного виділення вушної сірки і тому слід приділяти підвищену увагу особистій гігієні. Очищати слуховий прохід від сірки бажано як можна частіше.
  2. 2. Зберігати СА рекомендується в одному місці і практика показала — найзручніше залишати його біля місця відпочинку. Це пов'язано з тим, що пристрій має дуже маленький розмір, тому його пошуки по всьому приміщенню можуть займати величезну кількість часу. Якщо ж у вас є діти або тварини, то протез потрібно залишати в недоступному для них місці.
  3. 3. Корпус апарату досить часто забруднюється через постійний контакт з шкірою голови та волоссям. Цей фактор негативно позначається на його працездатності, бо бруд є агресивним середовищем. Для того, щоб пристрій прослужив якомога більший термін, слід прибирати зайву вологу за допомогою таблеток для висушування та спеціальної сушильної камери. Також не треба забувати про підтримання чистоти завушної зони голови.

Варто зазначити: в ряді випадків втрачені можливості можна повернути за допомогою лікування медикаментами або операції. Але, як показала практика, в дев'яти випадках з десяти приглухуватість викликають дефекти сенсорних волоскових клітин, які є важливою складовою органу слуху. Такі пошкодження можуть бути нівельовані тільки носінням сучасних приладів, які здатні повернути можливість чути навіть у найважчих випадках.

Правильно підібрана вушна вкладка — запорука зручного й ефективного слухопротезування

Використання будь-якого протеза неможливе без правильно виготовленої індивідуальної вушної вкладки. Її роль полягає наступному:

  • • надійна фіксація, завдяки якій пацієнт може не переживати про ризик втратити свій пристрій. Це особливо важливо, якщо людина активний спосіб життя;
  • • виключається ймовірність появи алергічних та запальних реакцій у зовнішньому каналі. Це можливо завдяки використанню інноваційних гіпоалергенних матеріалів, а також регулярному проведенню гігієнічних процедур з допомогою спеціальних засобів;
  • • стабільність сигналу, завдяки чому пацієнт набагато швидше звикає до носіння СА та не відчуває дискомфорту;
  • • виключається ймовірність утворення зворотного зв'язку у вигляді свистіння. Це забезпечується максимально щільним приляганням корпусу вкладки до стінок вушного каналу.

Якщо ж приглухуватість незначна, то може бути забезпечена вентиляція слухового каналу шляхом просвердлювання у вкладці невеликих отворів. Ця техніка також дозволяє зробити сприйняття власного голосу більш м'яким.

Чи можна запобігти втраті слуху?

Незважаючи на всі технічні досягнення, приглухуватість здатна принести людині масу неприємних відчуттів. Часто такі люди закриваються у собі, намагаються уникати суспільства, що різко знижує якість життя. Саме тому дуже важливо зберегти можливість чути, адже зараз існує ряд порад щодо зниження ризику появи приглухуватості.

  1. Не можна тривалий час слухати музику на великій гучності, особливо при використанні вакуумних навушників, так званих «вкладишів».
  2. Скоротити до мінімуму перебування під впливом високої гучності та вібрацій. Якщо це неможливо, то обов'язково носіння спеціалізованих навушників з шумопоглинаючими властивостями.
  3. Уникати травмонебезпечних ситуацій, пов'язаних з ризиком пошкодження голови, а також переохолоджень.
  4. Під час хвороби потрібно обов'язково звертатися до лікарів і дотримуватися призначеного лікування. Важливо обов'язково до кінця виліковувати ЛОР-захворювання.
  5. Після прийняття водних процедур потрібно просушувати вуха з допомогою рушнику, але ні в якому разі не ватних паличок!
  6. Після купання у відкритих природних водоймах рекомендується промити вуха чистою прісною водою і висушити рушником.
  7. Дотримуватися здорового способу життя, відмовитися від куріння і вживання спиртних напоїв. Також показані не занадто важкі фізичні вправи, регулярні прогулянки на свіжому повітрі, вживання здорової їжі.
  8. Уникати контакту з людьми, які хворіють простудними захворюваннями. Якщо це неможливо, то не зайвим буде використання засобів індивідуального захисту.

Варто відзначити — інколи проблеми зі слухом можуть з'явитися після деяких захворювань. Також реєструвалося значне погіршення під час антибіотикотерапії. Тимчасова туговухість може з'явитися із-за попадання у вушний канал води, різних предметів, захворювань середнього вуха, утворення сірчаної пробки.

Виявили зниження слуху? Не потрібно затягувати з візитом до фахівця

На сьогодні у світі більше мільярда людей страждають тим чи іншим ступенем приглухуватості. Основними факторами її появи є серйозне шумо-вібраційне навантаження, вірусні хвороби, постійне вживання антибіотиків, відсутність кваліфікованої медичної допомоги. На превеликий жаль, ця проблема стосується не тільки людей похилого віку, але й молоді, кому вона приносить масу дискомфорту. Але кожному варто пам'ятати, що приглухуватість можна побороти за допомогою СА, особливо таких передових як Starkey.

Уникнути втрати слухових можливостей можна, якщо:

  • • своєчасно лікувати ЛОР-захворювання;
  • • не приймати ліки без призначення лікаря, деякі з них здатні викликати приглухуватість;
  • • під час водних процедур користуватися гідроплагами, які захистять вушний канал від попадання вологи;
  • • в галасливій обстановці користуватися берушами;
  • • раз на рік проводити діагностику, це дозволить виявити проблему на ранній стадії.

 

Джерело:
До списку новин