загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: Ніхто не знає, як зростатиме загальний борг держави перед пенсіонерами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Спрогнозувати, яким чином буде розвиватися загальний обсяг так званого прихованого боргу перед пенсіонерами, ніхто сьогодні не може.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявила експерт з пенсійної реформи Галина Третьякова.

З 1 березня змінюється механізм нарахування пенсій. Зокрема, Міністерство соціальної політики ініціює збільшення ролі стажу роботи в порівнянні з зарплатою при нарахуванні пенсії для пенсіонерів з великим стажем роботи.

Зазначається, що це стосується тих пенсіонерів, котрі мають чималий стаж роботи, але надбавки до пенсії у жовтні 2017 року вийшли не високими.

Експерт з пенсійної реформи Галина Третьякова зазначила, що для того, аби ще на першому етапі пенсійної реформи були осучаснені усі пенсії, уряду не вистарчає дисципліни у виконанні вимог закону.

«Бо відповідно до 77 статті закону України про пенсійне забезпечення, Пенсійний фонд України щорічно має надавати плани щодо того, як буде розвиватися загальний фонд нашої заборгованості перед пенсіонерами», – зауважила гостя програми.

Галина Третьякова додала, що цей план, так звані актуарні розрахунки, мають бути опублікованими, щоб експертна спільнота разом з Мінфіном мали можливість їх проаналізувати.

«І в цих актуарних розрахунках є такі речі, як припущення. І от ці припущення, зокрема, щодо складу демографії нашої праці ніхто в Україні не бачив. Саме тому Верховна Рада та й експертна спільнота таких планів не бачить. Відтак, спрогнозувати, яким чином буде розвиватися загальний обсяг так званого прихованого боргу перед пенсіонерами, ніхто спрогнозувати не може. Тому й кожен експерт оцінує по-своєму», – зазначила Третьякова. 

 

Джерело:
До списку новин