загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Польщі запускають юридичну консультацію для захисту прав українських заробітчан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 2,5 мільйонів працівників-іноземців 800 тисяч офіційно не працевлаштовані.

Українські заробітчани зможуть поскаржитися на маленькі зарплати і неадекватні умови роботи.

У Польщі відкрили гарячу лінію з питань легального працевлаштування та захисту прав працівників з числа громадян України, повідомляє PAP.

За словами головного інспектора праці Польщі Вєслава Ліщека, бувають випадки, коли польські роботодавці використовують українських заробітчан, виплачуючи їм меншу заробітну платню або не забезпечуючи адекватних умов праці.

За даними Ліщека, у Польщі працює понад 2,5 мільйона іноземців, з них 800 тисяч - незаконно.

"Справа в тому, що кожен повинен працювати в Польщі легально і платити внески у державну казну", - пояснив він.

Поради надаються за телефоном: 22 – 111 – 35 – 29. Консультації по гарячій лінії можна буде отримати з 16:00 до 20:00. Зокрема, іноземні громадяни зможуть дізнатися про умови працевлаштування в Польщі і те, як написати скаргу в тому випадку, якщо роботодавець порушує права.

Наголошується на тому, що на лінії працюють, зокрема, співробітники, які вільно розмовляють українською.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Польща з наступного року змінить правила працевлаштування іноземців. Вже з 1 вересня починається процедура припинення чинних правил реєстрації заяв про намір доручити роботу працівнику з-за східного кордону Польщі. Раніше отримати таку декларацію було дуже легко. Повідомляється про те, що нові правила означатимуть збільшення формальних вимог, як у випадку з наданням дозволу на роботу.

Польщі вдалося за рахунок українців відновити зростання працездатного населення віком від 15 до 70 років. За 2009-2016 роки воно збільшилася майже на мільйон осіб - до 30,6 мільйонів. В Україні за той самий час воно, навпаки, знизилося на шість мільйонів - до 28,9 мільйонів осіб.

 

До списку новин