загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що потрібно зробити в квітнику у березні?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Досвідчений дачник-квітникар ще й в засніженому березні знає, як подбати про те, щоб у визначені терміни квітники і клумби радували око своїм пишним цвітінням.

Гаряча посівна пора, коли для отримання розсади висівають багаторічні (дельфініум, гвоздики, волошки багаторічні, ромен). Березень - час посіву розсади так званих довгих однорічних: петунії, лев`ячого зіва, мезібріантемума, цинерарія, сальвії.

1. Бульби та цибулини.

Пора приступити до пророщування бульбових бегоній. Покладіть бульби в стаканчики з ґрунтовою сумішшю, не засипаючи їх повністю. Поставте на світле спекотне місце, у міру підсихання зволожуйте. Перевірте бульбоцибулини гладіолусів. Звільніть їх від старих коренів і луски. Обережно, не зламайте паростки! Пошкоджені сірою гниллю місця виріжте, дезинфікуючи інструмент, зрізи замажте зеленкою. Всохлі бульбоцибулини доведеться викинути, здорові розкладіть до посадки в світлому прохолодному місці, зрідка обприскуючи.

2. Підживлення.

Тала вода, просочуючись у верхні шари грунту, пробуджує до життя заховані в ній цибулини і кореневища багаторічників. У березні ці рослини як ніколи потребують поживних речовинах, особливо в азотних. Розсипте по талому снігу сечовину або аміачну селітру, ще краще нітроамофоску, неповну жменю на один квадратний метр.

3. Пробудження троянд.

Видаліть сніг з укриття над трояндами: тане вдень і замерзає ночами вода, ушкоджує коріння і стебла, завдаючи непоправної шкоди. Проведіть водовідвідні роботи на посадках, а в нижній частині укриття зробіть віддушини для провітрювання. Сухий холод трояндам не страшний. В кінці місяця, в залежності від погоди, верхню частину укриття можна зняти, але самі кущі відкривати поки рано.

4. Підготовка насіння.

Перед посівом насіння опускають в підсолену воду і спливли відбраковують. Опустилися на дно насіння промивають, злегка просушують і висівають по зволоженій поверхні грунту, присипаючи тонким шаром. Грунт для посіву повинна бути легкою (2 ч. Дернової землі + 1 ч.речного піску), перед посівом її проливають рожевим розчином марганцівки.

5. Живці хризантем.

Знімають живці з маточників корейських хризантем. Використовують верхню частину прикореневої порослі. Зріз під кутом, живці довжиною 5-6 см з 4-5 міжвузлями. Перед посадкою живці опускають на 15 хв в марганцівку. У пікірувальні ящик засипають шари дернової землі, перегною і піску. Двічі в день поливають і притіняють. При 16-18 ° С живці укорінюються через 18-20 днів. Вкорінені живці пересаджують в горщики з родючою землею.

Насіння з щільною шкіркою (багато бобові) потребують стратифікації. Для цього банку з щільною кришкою встеляють наждачним папером, висипають насіння і струшують, відбувається порушення насінної оболонки. Для стратифікації (обробка зниженою температурою) насіння змішують з зволоженим піском (1: 2) і кілька днів витримують в теплі (до набрякання). Потім їх поміщають в пластиковий пакет і на 10-12 днів укладають в холодильник (НЕ проморожувати!). У стратифікації потребують: купальница, гіпсофіла.

Джерело:
До списку новин