загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Золотий борщик»: як змінилися ціни на овочі «борщового набору»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За останній тиждень в Україні подорожчали майже всі складові овочевого «борщового набору». Сьогодні українські овочі «борщового набору» коштують в 2-3 рази дорожче, ніж рік тому. Ціни на столовий буряк взагалі за рік зросли в 4 рази. 

Про це повідомляє портал «Інфо-Шувар» з посиланням на дані власного моніторингу цін.

Найбільше зростання ціни відбулось по моркві, вона за останній тиждень додала в ціні одразу 23% , сьогодні на гуртових майданчиках країни морква пропонується по 7,5-9 грн/кг. На другому місці стала цибуля, вона за тиждень стала дорожча на 20%, на гуртових ринках сьогодні її можна купити по 4-5 грн/кг. На третьому місці за темпами подорожчання опинився буряк, ціни на нього за тиждень зросли на 15% до 8-9 грн/кг.

Ціни на білоголову капусту та картоплю на відміну від попередніх позицій не тільки не зросли, а навіть просіли на 1-3%. Так, картопля пропонується сьогодні по 3,8-4, 5грн/кг, а капуста коштує 4,5-5 грн/кг.

Слід зазначити, що на фоні інтенсивного зростання ціни на коренеплоди, Україна поки що не розпочала масово імпортувати цю продукцію, окрім столового буряку, який на даний момент частково завозиться із Польші. Втім, згодом пропозиція імпортної продукції може суттєво зрости.

«В другій половині березня ми скоріше за все збільшимо імпорт, насамперед мова йде про коренеплоди. В сховищах українських господарств вже досить серйозно відчувається дефіцит цієї продукції. Така ситуація пояснюється скороченням виробничих площ і, відповідно, зменшенням обсягів зберігання. До того ж, останні кілька тижнів спостерігається укріплення гривні, це створює привабливі умови для імпортерів. Втім, слід зауважити на те, що внутрішні цінові тренди в Україні принаймні по коренеплодах вже за кілька тижнів будуть залежати від ситуації на зовні, а в тій самій Польщі ціни на буряк та моркву сьогодні теж зростають під впливом збільшення попиту з інших країн Східної Європи», – коментує ситуацію Тетяна Геьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

 

Джерело:
До списку новин